La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
24 gener 2024 · 433
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




EL CAFÈ

El cafè és una de les 3 begudes més consumides a nivell mundial per sota de l’aigua i conjuntament amb el te. Per aquest motiu, tan si sou o no consumidors, és interessant conèixer quins efectes té a l’organisme, quin tipus és més interessant i com es pot prendre.  
 
El cafè és originari d’Etiòpia però no va ser fins al segle 15 que es va començar a torrar el gra per a fer-ne infusió.  Actualment, el major productor mundial de cafè és Brasil i el seu nom prové de l’àrab que significa vi del gra. Té un sabor intens, una aroma agradable i gust amarg. No aporta calories, però en canvi, conté algunes vitamines del grup B i és ric en fòsfor, magnesi i sobretot potassi. També destaquen alguns composts químics responsables de les propietats organolèptiques i d’alguns efectes fisiològics, com és el cas de la cafeïna, un estimulant del sistema nerviós central o d’altres que tindran poder antioxidant. Els últims estudis associen el consum moderat de cafè a un menor risc de patir algunes patologies com diabetis tipus II, dany hepàtic o malalties neurodegeneratives com el Parkinson. Ara bé, La EFSA aconsella per a la població adulta sana no sobrepassar les 3 tasses de cafè expresso al dia.  
 
Depenent de la preparació, de la varietat del cafè i del grau de torrat variarà el contingut d’alcaloides i de cafeïna. A més a més, cal tenir en compte que hi ha altres aliments que també són rics amb cafeïna com les fulles del te o el mate, el cacau o la nou de cola utilitzada per a la composició d’algunes begudes energitzants.  
La millor manera de consumir el cafè és torrat natural, evitant els solubles instantanis i sense afegir sucre ni qualsevol altre tipus d’edulcorant. 
Pel que fa al seu consum en embarassades o en d’altres patologies, sempre és recomanat consultar amb un metge o professional sanitari.
 
Si t’agrada prendre cafè procura no sobrepassar les 3 tasses diàries, evita’l al vespre si et produeix insomni, valora com et fa sentir i evita afegir-hi edulcorants. D’aquesta manera, gaudiràs dels seus beneficis i evitaràs que tingui un efecte nociu per a l’organisme.  


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Mel de milflors 1kg
Mel de milflors 1kg

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...