La teva veu
Mas Jalech
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Eco Agricultura MARJALA
Oleic9 by Ocean Amenities SLU
Cor del Montseny
mel el remei
Lleteria Les Feixes
Laura Solans
Or de Vall Major
Nadine Campos
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
26 febrer 2021 · 1544
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Dia Mundial del Festuc

Avui celebrem el dia mundial del Festuc, i què en sabem a part de considerar-se un dels fruits secs més valorats en gastronomia?

El pistatxo (sí, també és correcte en català) o festuc, és el fruit d’un arbre molt petit, el Pistacia vera L., però dels més antics que es coneixen.
Pot arribar a viure 150 anys i necessiten de 5 a 10 anys per madurar (és a dir, per a donar fruit).



Procedent de l’Orient Mitjà es considerava un privilegi destinat a la reialesa i a una minoria selecta.
A Espanya se’l va arribar anomenar el nou or verd; va ser introduït pels romans a la península i els àrabs van mantenir el seu cultiu, però durant l’Edat Mitjana amb els moriscs va desaparèixer. A Catalunya es va tornar a introduir el cultiu cap a la dècada dels 80.

Ah! La inquisició va arribar a prohibir els festucs per les seves connotacions sexuals 🤷‍♀️



És un aliment molt ric en micronutrients, baix en sucres i amb un contingut en greixos saludables. El seu consum aporta molts beneficis, entre d’altres ajuda a reduir el colesterol i a reduir la pressió arterial, a l’article de ets el que menges trobareu informació molt completa i els ingredients per fer una salsa de festuc 😋

Sabies que a Xina se li diu “Nou feliç” i a Iran, la “nou del somriure”?

A Oidà en pots trobar! ;)







Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Safrà del Montsec  1/2 gr
Safrà del Montsec 1/2 gr

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...