La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Nadine Campos
mel el remei
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Eco Agricultura MARJALA
Receptes Express
Laura Solans
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
23 novembre 2020 · 2834
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




La magrana

Una de les fruites que marca l’inici de la tardor i que podem trobar al mercat durant tota aquesta estació és LA MAGRANA.

La magrana (Punica granatum) prové del magraner i es consumeixen les granes crues, vermelles, cruixents, sucoses i dolces del seu interior, retirant la pell de tonalitats rogenques i marrons i les vetes amargues de l’interior. Per pelar-la hi ha forces versions. La més senzilla, és obrir la magrana per la meitat en horitzontal, agafar 1 de les meitats i clavar cops a l’escorça amb la massa de morter sobre un bol fins que deixi anar totes les llavors.



És coneguda pel seu contingut en aigua (un 80%) vitamina C, betacarotè, àcid fòlic i niacina i minerals com el potassi, el calci i el magnesi, molt interessant pel sistema digestiu i la salut cardiovascular. A més a més, també és font d’antioxidants que ajudaran a prevenir l’envelliment, a combatre els radicals lliures i a enfortir els teixits de l’organisme.

Podeu consumir-la afegida a torrades pel matí sobre pasta de sèsam o alvocat, amb iogurt o quefir, per donar un toc de color a les vostres amanides o fer-ne una salsa saborosa.

A continuació una salsa cítrica per sorprendre al vostre paladar aquest mes de Novembre:
Barrejar el suc d’1 taronja i la seva pell ratllada amb 1 dent d’all ratllat i el suc de ½ llimona. Afegir les fulles d’una branca de romaní fresca i neta i les llavors de 2 magranes. Usar per condimentar amanides, broquetes o el plat que més us vingui de gust.



Ara que ja coneixeu totes les propietats de la magrana, introduïu-la a la vostra cuina per augmentar el consum de fruita i donar color als vostres plats.

Podeu escoltar la càpsula de nutrició de la magrana al següent enllaç

Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Alvocat
Alvocat

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general