La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
10 novembre 2020 · 1603
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




La Carbassa

La tardor guarneix els paisatges de groc, vermell, taronja... i també el nostre rebost s’omplirà d’aquests colors. Al bloc d’avui la protagonista és la carbassa.

La carbassa és el fruit de la planta carbassera i pertany a la família de les cucurbitàcies. En trobareu moltes varietats al mercat, de més i menys dolces, de pell més o menys dura i de colors que van del blanc al taronja.

La de violí o cacauet és una de les més consumides, econòmica, dolça, nutritiva i força fàcil de pelar.



El seu component principalment és l’aigua, gairebé amb un 90% del seu pes, seguit de carbohidrats i fibra. És una aliment interessant per saciar, millorar el trànsit intestinal i aportar sabor dolç natural als nostres plats.

També en destaca el seu contingut en carotens i provitamina A que asseguren un bon estat de les mucoses, la visió, els cabells i la pell i són bons antioxidants preventius de patologies cardiovasculars. Font de vitamina C que estimula el sistema immunitari i de minerals com el potassi.

Per consumir-la, té molta versatilitat a la cuina i la podeu trobar tant en plats dolços com salats. Crua, al vapor, bullida, estofada, saltejada o al forn. Ratllada a una amanida, com a xips per picar, en cremes de verdures, en una quiche, en un guisat de llegums, com a salsa per pasta o en batuts i postres.

Per pelar-la podeu usar un pelador comú com el de les patates o bé bullir-la per estovar la pell.

Una recepta senzilla és posar a una safata pel forn carbassa, pastanaga i xirivia pelades i tallades a daus amb una mica d’oli d’oliva verge, llimona exprimida, sal, cúrcuma, pebre i 1 branca de canyella a 180graus, 20min. i serà una bona estratègia pels dies que necessiteu dolç i guarnir els vostres plats principals amb verdura.



Ara que ja sabeu que les carbasses no són només per decorar la casa, aprofiteu per tenir-ne sempre a mà al vostre rebost i donar el toc taronja als vostres plats.

Podeu escoltar la càpsula de nutrició de la carbassa al següent enllaç


Laura Crosas Gonzalez
@nutri.salus
Dietista i Nutricionista





Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Safrà 0,15gr
Safrà 0,15gr

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...