La teva veu
Marina Mir...
Laura Cros...
BonaTerra
Oidà!
Laura Sola...
Albert «C...
Yolanda - ...
Jordi Bosc...
Mel dels E...
Nadine Cam...
Peixaterie...
La Vegana ...
Carme Peir...
Llibreria ...
Ester Peri...
Ulises Cra...
Mas Jalech
Deméter
La Kuina d...
10 novembre 2020 · 657
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




La Carbassa

La tardor guarneix els paisatges de groc, vermell, taronja... i també el nostre rebost s’omplirà d’aquests colors. Al bloc d’avui la protagonista és la carbassa.

La carbassa és el fruit de la planta carbassera i pertany a la família de les cucurbitàcies. En trobareu moltes varietats al mercat, de més i menys dolces, de pell més o menys dura i de colors que van del blanc al taronja.

La de violí o cacauet és una de les més consumides, econòmica, dolça, nutritiva i força fàcil de pelar.



El seu component principalment és l’aigua, gairebé amb un 90% del seu pes, seguit de carbohidrats i fibra. És una aliment interessant per saciar, millorar el trànsit intestinal i aportar sabor dolç natural als nostres plats.

També en destaca el seu contingut en carotens i provitamina A que asseguren un bon estat de les mucoses, la visió, els cabells i la pell i són bons antioxidants preventius de patologies cardiovasculars. Font de vitamina C que estimula el sistema immunitari i de minerals com el potassi.

Per consumir-la, té molta versatilitat a la cuina i la podeu trobar tant en plats dolços com salats. Crua, al vapor, bullida, estofada, saltejada o al forn. Ratllada a una amanida, com a xips per picar, en cremes de verdures, en una quiche, en un guisat de llegums, com a salsa per pasta o en batuts i postres.

Per pelar-la podeu usar un pelador comú com el de les patates o bé bullir-la per estovar la pell.

Una recepta senzilla és posar a una safata pel forn carbassa, pastanaga i xirivia pelades i tallades a daus amb una mica d’oli d’oliva verge, llimona exprimida, sal, cúrcuma, pebre i 1 branca de canyella a 180graus, 20min. i serà una bona estratègia pels dies que necessiteu dolç i guarnir els vostres plats principals amb verdura.



Ara que ja sabeu que les carbasses no són només per decorar la casa, aprofiteu per tenir-ne sempre a mà al vostre rebost i donar el toc taronja als vostres plats.

Podeu escoltar la càpsula de nutrició de la carbassa al següent enllaç


Laura Crosas Gonzalez
@nutri.salus
Dietista i Nutricionista





Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més.





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 euros!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Xai de ramat o d’engreix
Xai de ramat o d’engreix

Aniol SL: Xai Ecològic criat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al terme d'Olot. Segells CCPAE i Fet al Parc. El nostre ramat d'ovella ripollesa té una de les millors p...

Vi de nous 700ml
Vi de nous 700ml

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...