La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
25 abril 2022 · 1167
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




CONSELLS PEL REFLUX GASTROESOFÀGIC

El reflux gastroesofàgic (RGE) és aquella malaltia que presenten algunes persones quan el contingut àcid de l’estómac passa a l’esòfag i afecta als seus teixits. Pot ser degut a diferents causes, les més comunes són l’hèrnia de hiat i el sobrepès o l’obesitat, però també pot ocórrer durant l’embaràs, si es prenen certs fàrmacs, si s’ha patit alguna cirurgia de l’esòfag o l’estómac, si hi ha un retràs del buidament gàstric o si es consumeix alcohol i tabac, entre d’altres. Els principals símptomes són dolor al pit, regurgitacions o vòmits, acidesa i rots; tos, carraspera o alteracions de la veu i mal gust a la boca. Però també, pot afectar amb pèrdua de pes involuntària, aversions a alguns menjars, problemes amb el dormir, asma, laringitis crònica i problemes per empassar. Per aquest motiu, la gent que patiu RGE és important que seguiu certs hàbits i consells dietètics per millorar la vostra qualitat  de vida. 
 
Pel que fa al tractament farmacològic, cal seguir l’indicat pel professional sanitari. Mantenir un pes saludable, vestir roba ample i que no apreti massa, no estirar-se al acabar de menjar fins passades 2-3h, dormir una mica incorporat, reduir l’estrès amb teràpies relaxants com ioga o meditació, menjar a poc a poc, i evitar l’alcohol i el tabac ja que són irritants de la mucosa i afavoreixen la secreció àcida. Són alguns dels consells generals per reduir la pressió a l’abdomen i millorar els símptomes. A nivell dietètic, es recomana una alimentació saludable adaptada als símptomes, procurant fraccionar més els àpats i fer-los menys copiosos. No menjar plats amb temperatures extremes i cuinar millor al vapor, forn, bullit, cremes o papillota. 
 
Eviteu els aliments que estimulin la secreció gàstrica com el cafè, el te o la xocolata. Podeu substituir-los per xicoira soluble o infusions suaus d’anís, maria lluïsa i sàlvia.

Cal anar en compte amb els aliments àcids sobretot a la nit, el tomàquet, el vinagre i els cítrics caldrà valorar la tolerància individual. Algunes verdures en cru com la ceba, l’all o el pebrot també poden causar malestar, per tant, és millor no abusar d’aquelles més flatulents i fibroses com la coliflor, les carxofes o les cols de brussel·les. Eviteu els condiments picants com el pebre o el curri i reduïu el consum d’alguns greixos com salses comercials, embotits, precuinats, formatges curats, carns grasses, brioixeria industrial i les begudes carbonatades. Finalment, eviteu beure grans quantitats de líquid amb els àpats, millor prendre’l una estona abans o després d’haver menjat. 


 
Si pateixes reflux gastroesofàgic és interessant que introdueixis aquests nous hàbits o modifiquis la teva alimentació per tal de millorar la simptomatologia i tenir més qualitat de vida.  
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oli de tòfona 200 ml
Oli de tòfona 200 ml

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...