La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
05 maig 2022 · 1390
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




COM FER UN BON ENTREPÀ

L’entrepà pot ser una bona solució per esmorzar, per endur-se a una excursió o per quan no és possible preparar la carmanyola. El més important, és escollir un pa de qualitat i farcir-lo d’aliments de contingut nutricional interessant. 

Pel que fa al pa, escolliu-lo del cereal que més us agradi i amb o sense llavors, però ha de ser fet amb massa mare i farines completes, és a dir, integrals. D’aquesta manera, us saciareu abans, us aportarà més fibra, vitamines i minerals i energia més perllongada. 
 
Pel farcit, procureu que contingui verdura i hortalissa: potencieu la fulla verda com els espinacs baby, la rúcula, els canonges, l’enciam i els cabdells o d’altres que donin un toc cruixent com els ravenets, els cogombrets, els pebrots, el tomàquet, la ceba, els bolets o la pastanaga ratllada. També pot ser interessant els patés de verdura casolans com el mutàbal fet amb albergínia, o d’altres com el d’espàrrecs, carxofes o bolets o també podeu optar per posar alguna fruita laminada com la poma o la pera. 
 
Assegureu, una font de proteïna de qualitat segons preferència, animal o vegetal. Pernil de gla, pit de pollastre a la planxa, peixos en conserva com sardines, bonítol, verat, anxoves o bé salmó fumat. També són interessants els formatges tendres o els ous, preferiblement del número zero o 1, amb format truita o truita de verdures o de patata o bé ou dur. Pel que fa a la proteïna vegetal, podeu fer hummus de la llegum que més us agradi, de pèsols, mongetes o llenties, tot i que el més tradicional és el de cigrons. Podeu posar productes fets amb soja com el tofu o el tempeh passat per la planxa o, fins i tot, imitacions de formatge fetes amb fruits secs com els anacards o les ametlles. 
 
Finalment, enriquiu l’entrepà amb greixos saludables com l’oli d’oliva verge extra, llavors o crema de llavors o fruits secs, alvocat o olives. També podeu fer salses casolanes, vinagretes, maionesa o pesto per donar el toc final al vostre entrepà. 
 
Si fer un entrepà us soluciona ocasionalment algun àpat, procureu que aquest us aporti tots els nutrients necessaris, escollint un bon pa, farcint-lo d’aliments vegetals de temporada, de proteïna de qualitat i de greixos saludables i buscant les diferents combinacions per no deixar mai de sorprendre-us. 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oleic Bovera
Oleic Bovera

Productors des de 1931 de oliva arbequina. Enginyer agronom especilaitzat en elaboració oli oliva