La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
27 març 2024 · 267
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




SEGUIR UNA DIETA MÉS FLEXITERIANA

Quan es comença un nou any, ens plantegem un seguit de propòsits a assolir, d’entre ells un de força comú és el de cuidar-se o alimentar-se millor que a l’anterior. Per començar i per aprofitar la motivació, es pot marcar un objectiu realista i específic, com per exemple, el de reduir el consum de carn. Està demostrat que la població actual en menja en excés i, com a conseqüència, desplaça d’altres aliments molt interessants pel  bon funcionament de l’organisme i per la sostenibilitat del planeta, per aquest motiu, és recomanable en població general seguir una dieta més flexitariana, és a dir, una dieta més vegetariana sense excloure al 100% la carn i el peix. 
 
T’has plantejat el teu consum de carn setmanal? T’has fixat s’hi és present a algun àpat cada dia? Et convido a que enregistris una setmana i agafis consciència del teu consum actual i habitual de carn, perquè de fet, la majoria de gent  en consumeix diàriament encara que quedi emmascarada amb altres formes: com embotit a l’esmorzar, gall d’indi, pernil o llonganissa, per exemple, afegida a plats de pasta amb forma de carn picada o bacon i també a la pizza, als guisats de llegums o bé als burritos i a la paella, als caldos i per fer les verdures farcides; a més a més dels talls de carn com a tal o de les preparacions tipus hamburgueses, salsitxes, croquetes i arrebossats. El perfil d’una dieta més basada en plantes, llegums i fruits secs, per exemple, redueix el risc de patir malalties coronàries, mentre que abusar de carn vermella, processada o no, l’empitjora, així com també augmenta el risc de mortalitat i de patir càncer. Si vols reduir-la i comences fent la transició, cal que sigui d’una manera correcta per assegurar d’obtenir tots els nutrients essencials a partir de fonts vegetals i de manera saborosa. Pots començar per introduir un dia a la setmana sense carn o també pots evitar afegir carn als plats de llegum, un arròs amb llenties i verdures és un plat únic, complet i deliciós igual que els cigrons amb patata al curri. O bé, pots provar noves receptes o d’altres versions de pasta sense carn o fins i tot de fer la bolonyesa amb soja texturitzada.
 
No es tracta d’eliminar el consum de productes d’origen animal sinó de reduir-lo, per invertir amb la nostra salut, però també a la del planeta disminuint l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, la desforestació i la contaminació provinent de la producció d’aquests aliments. 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Safrà 0,15gr
Safrà 0,15gr

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...