Busques un pa sense gluten que tingui pocs hidrats de carboni? Deixa de buscar i fes-lo tu mateixa. Segueix aquesta recepta i trauràs del forn un pa ESPECTACULAR.
Advertiment legal
El pa que faràs, seguint aquesta recepta, només té 7 g de carbohidrats per cada 100 g de pa.
Consideres que 7 g d'hidrats de carboni són molts o pocs? Jo crec que és una quantitat ridícula, però tu decideixes: s'adapta al que busques?
Hi haurà qui digui que «aquest pa no és baix en carbohidrats perquè té farina de fajol». I és que la majoria de dietes «low carb» no accepten aquest pseudocereal perquè té un contingut mitjà de carbohidrats. Però com veureu a continuació, si aquesta farina es barreja amb altres farines menys calòriques, el contingut en hidrats baixa considerablement.
Els ingredients
Aquí tens la llista d'ingredients i la quantitat d'hidrats que cadascun hi aporta.
Ingredient |
Quantitat |
Hidrats |
Farina de fajol |
125g |
14 g |
Farina d'ametlla |
60 g |
6 g |
Farina de coco |
31 g |
8 g |
Farina de tramús |
50 g |
5 g |
Midó de iuca |
47 g |
8 g |
Psyllium en pols |
9 g |
0 g |
Ou |
1 u |
0 g |
Sal |
7 g |
0 g |
Llevat sec |
0,5 g |
0 g |
Oli |
9 g |
0 g |
Aigua |
313 g |
0 g |
Total |
41 g |
|
Ingredients del pa sense gluten baix en hidrats de carboni
Sobre la quantitat de carbohidrats.
Com veus a la taula, el pa conté 41 g d'hidrats de carboni. Com que el pa pesa 600 g, fent una regla de tres surten 7 g de carbohidrats per cada 100 g de pa.
Sobre la farina de tramús
Potser és la primera vegada que et trobes amb aquesta curiosa farina. Així que t'explicaré un parell de coses sobre aquesta farina.
El tramús és un llegum molt ric en nutrients. Vegem-ne l'aportació per cada 100 g de producte:
-
● Greixos / Lípids 12 g
-
● Àcids grassos saturats 1,68 g
-
● Hidrats de carboni 9 g
-
● Sucres 9 g
-
● Fibra alimentària 27 g
-
● Proteïnes 40 g
Sí, sí, ho has llegit bé: 40 g de proteïnes! Això és molt.
A més, és apta per a dietes cetogèniques (keto).
La recepta
Si no has fet el curs (a què esperes?), aquí t'ho resumeixo.
-
● Barreja tots els ingredients.
-
● Deixa reposar la massa a temperatura ambient 10 minuts i posa-la a la nevera de 12 a 24 h.
-
● Posa la massa al motlle i deixa-la reposar durant 1 hora.
-
● Encén el forn a 250º C amb calor amunt i avall (sense ventilador). Deixa una safata petita a la base.
-
● Espera 25 minuts perquè el forn es preescalfi.
-
● Posa el motlle al forn i aboca mig got d’aigua a la safata petita per generar vapor. Tanca la porta i baixa la temperatura a 220 ºC.
-
● La cocció serà d'uns 50-55 minuts (segons cada forn).
El resultat
Aquest pa sense gluten és una meravella: un sabor espectacular, esponjós, de molla oberta i baix en hidrats de carboni.
A més, és molt ric en proteïnes.
Què més vols?
Conclusió
Ja saps com fer un pa sense gluten baix en carbohidrats. Ara només falta que «li donis el teu toc personal». Fes proves incloent/traient farines, ajustant la quantitat d'aigua o els temps de fermentació. Les possibilitats són infinites.