La teva veu
Mas Jalech
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Eco Agricultura MARJALA
Oleic9 by Ocean Amenities SLU
Cor del Montseny
mel el remei
Lleteria Les Feixes
Laura Solans
Or de Vall Major
Nadine Campos
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
13 desembre 2023 · 684
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




PER NADAL NO TOT S'HI VAL

Quan s’apropa l’últim mes de l’any es comença a percebre a l’ambient un aire a festivitat. Els carrers queden engalanats i il·luminats, els jerseis més gruixuts i nadalencs surten al carrer i s’encenen les llars de foc. També és la mateixa època que s’omplen les agendes de compromisos socials, àpats d’empresa o amb amics, a més a més, dels àpats típics d’aquestes festes. Aquest augment d’àpats més contundents i de llargs sobretaules, pot arribar a preocupar i, fins i tot, angoixar a certes persones, sobretot a aquelles que tenen per objectiu millorar hàbits alimentaris o composició corporal. 
 
És interessant no començar les festes amb por a no fer-ho bé i evitar sobretot les posicions extremistes. No cal passar de la privació total, a  menjar amb descontrol i desmesura. Es pot treballar com encarar-ho amb flexibilitat per gaudir-les plenament. De fet, és important saber quines estratègies s’han d’evitar i quines et poden ajudar. Les conductes compensatòries, per exemple, empitjoren la teva relació amb el menjar i  marquen el focus exclusivament al pes; no es basen amb les sensacions de gana o sacietat i poden acabar provocant-te antulls o que arribis amb molta gana a una celebració on l’oferta gastronòmica, sigui de productes deliciosos però poc saludables i altament calòrics. Per aquest motiu, partint de la idea que és força comú i normal guanyar una mica de pes durant les festes de Nadal, perquè s’ajunten amb poc temps moltes celebracions i esdeveniments; has d’assumir que encara que mantinguis al màxim que puguis els hàbits saludables, hi haurà fases de l’any amb aquestes característiques. El que cal que evitis, és un guany important de pes, per exemple de 5Kg en un mes, perquè per Nadal no tot s’hi val. No es tracta de moure’s entre aliments permesos i no permesos o escollir el que està bé o el que està malament. L’objectiu hauria de ser gaudir de les festivitats, del bon menjar i de la companyia, però sense perdre els bons hàbits a la resta d’àpats del dia, ni promoure el sedentarisme durant el Nadal. 
 
No tinguis por de guanyar una mica de pes per Nadal, mentre gaudeixis dels àpats amb consciència i coherència. Quan tornis a la teva rutina habitual, també ho  farà la teva composició corporal.  
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
turbot
turbot

Peixateria Joan Marés : Responsable