La teva veu
mel el remei
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Solans
Formatgeria Mas d'Eroles
Clot de les Soleres
Oidà!
Nadine Campos
Avui Sortim
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
Món Ferment
22 agost 2023 · 4611
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




MENJAR DE TUPPER

El tupper, és un invent dels anys 40 per Earl Tupper, consisteix en un recipient de vidre o de diferents tipus de plàstic que serveix per emportar de manera còmoda i segura el menjar a la feina, universitat, escola, platja, pícnic o allà on es vulgui. De fet, és un producte d’allò més utilitzat a la vida moderna per totes les facilitats que ofereix a qui l’utilitza i es solen trobar apilats als armaris de la cuina de gairebé totes les llars. Ara bé, cal tenir amb compte certs aspectes per tal d’evitar monotonia, excés de consum d’aliments ultraprocessats o per seguretat alimentaria. 
 
Menjar de tupper, en cas de ser necessari perquè no es pot fer a casa, és una opció saludable, ecològica i econòmica perquè uses les teves matèries primes i són reutilitzables evitant els plàstics d’un sol ús. Si planifiques durant 10-15’ a la setmana el que t’enduràs, t’asseguraràs que siguin més variats i de temporada evitant la monotonia; complets i sense dèficits nutricionals; més equilibrats i sense abusar d’entrepans, pastes, arrossos, o restes d’altres dies i econòmics perquè la compra serà més acurada. Podeu deixar plats cuinats 1 dia a la setmana per estalviar temps. Són preferibles els de vidre tot i que pesen una mica més però són més fàcils de rentar i conservar.

És important no trencar la cadena de fred des de l’elaboració fins al consum per evitar que els aliments es facin malbé. És millor no posar-los encara calents a la nevera per evitar canvis bruscs de temperatura i alhora de descongelar-los fer-ho a la nevera o al microones. També és important que durant el seu transport no estigui exposat a altes temperatures. Un cop acabat l’àpat, és millor rentar el tupper o passar-hi aigua al moment per evitar les restes de menjar que poden ser font de bacteris i males olors. Per preparar els menús podeu fixar-vos amb les proporcions del plat saludable i assegurar el 25% d’aliments proteics, el 25% de cereals integrals o tubercles i el 50% de verdures i hortalisses; i per postres prioritzar la fruita o el iogurt natural o vegetal sense sucre. Les amanides i els guisats seran uns bons aliats del tupper, i sempre podeu portar les salses a part per afegir-les a l’últim moment. 
 
Si ets dels que habitualment t’endús tupper, cuida la cadena de fred i la higiene, la presència de tots els nutrients essencials, sorprèn-te amb nous plats, gaudeix i respecte el teu temps per menjar. 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oleic Bovera
Oleic Bovera

Productors des de 1931 de oliva arbequina. Enginyer agronom especilaitzat en elaboració oli oliva