La teva veu
Nadine Campos
Eco Agricultura MARJALA
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Associació Manou
Ton Rimbau
Oidà!
Horta de la Tuka
peix a casa
Laura Solans
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Receptes Express
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
Marina Miralles
BonaTerra
Albert «Cocina de»
Mel dels Erms
15 agost 2023 · 1298
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




LES TERRASSES A L'ESTIU

Mantenir un estil de vida saludable i sobretot una correcta alimentació en períodes festius resulta força difícil, però sobretot ho és durant les vacances d’estiu, on els llargs dies i les altes temperatures compliquen encara més l’objectiu de cuidar-se. 
 
És la temporada de les famoses terrasses, amb una oferta de productes saludables més aviat escassa: hi podeu trobar begudes ensucrades tant apreciades en aquesta època de l’any com l’orxata o els granissats; els esperats gelats i sorbets, tant comercials com artesans que substitueixen a la fruita de la tarda i modifiquen completament el perfil nutricional del berenar carregant-lo de greixos saturats i sucres; begudes alcohòliques com les cerveses o els vermuts que lluny de refrescar, deshidraten; o bé els aperitius amb les bosses de patates xips i tot el llarg seguici d’altres aliments fregits que les acompanyen.

Si és ocasional i puntualment et ve de gust alguna de les opcions esmentades no suposa cap problema, però quan es torna un hàbit de l’estiu passar la tarda i la calor a la terrassa d’un bar, sortir a fer l’aperitiu, o treure el cap quan el dia refresca; és important tenir clares quines opcions són més interessants d’escollir.

Pel que fa a la beguda teniu on triar i remenar: un cafè amb gel, un te gelat, aigua amb gas i llimona o bé llimonada sense sucre. Si teniu sort potser trobeu algun local on fan batuts de fruita fresca al moment, demaneu-los sense sucre, o potser tenen kombutxa; i finalment, la cervesa sense alcohol també es podria considerar.

Per picar, eviteu les patates fregides o les braves, els arrebossats, els fruits secs salats o els farinacis com bastonets i torradetes. Ho podeu substituir si no sou vegetarians per conserves de peix com escopinyes, navalles, seitons, sardines, cloïsses, musclos, entre d’altres; o bé per tapes de truita, formatges tendres, variat d’olives amb pinyol com les arbequines, fruits secs naturals o torrats o verdures fermentades com els cogombrets o les banderilles; i si tenen alguna tapa elaborada com l’hummus servit amb palets de pastanaga, que és un paté de cigrons, quedareu saciats però no empatxats. 
 
Aquest estiu gaudeix de socialitzar a la terrassa del bar de manera més conscient i saludable. 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Cervesa BdeGust eco
Cervesa BdeGust eco

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...