La teva veu
Eco Pagesos
Jordi Bosch - Mama Fermenta
mel el remei
Laura Solans
Formatgeria Mas d'Eroles
Clot de les Soleres
Oidà!
Nadine Campos
Avui Sortim
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
Món Ferment
15 agost 2023 · 1547
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




LES TERRASSES A L'ESTIU

Mantenir un estil de vida saludable i sobretot una correcta alimentació en períodes festius resulta força difícil, però sobretot ho és durant les vacances d’estiu, on els llargs dies i les altes temperatures compliquen encara més l’objectiu de cuidar-se. 
 
És la temporada de les famoses terrasses, amb una oferta de productes saludables més aviat escassa: hi podeu trobar begudes ensucrades tant apreciades en aquesta època de l’any com l’orxata o els granissats; els esperats gelats i sorbets, tant comercials com artesans que substitueixen a la fruita de la tarda i modifiquen completament el perfil nutricional del berenar carregant-lo de greixos saturats i sucres; begudes alcohòliques com les cerveses o els vermuts que lluny de refrescar, deshidraten; o bé els aperitius amb les bosses de patates xips i tot el llarg seguici d’altres aliments fregits que les acompanyen.

Si és ocasional i puntualment et ve de gust alguna de les opcions esmentades no suposa cap problema, però quan es torna un hàbit de l’estiu passar la tarda i la calor a la terrassa d’un bar, sortir a fer l’aperitiu, o treure el cap quan el dia refresca; és important tenir clares quines opcions són més interessants d’escollir.

Pel que fa a la beguda teniu on triar i remenar: un cafè amb gel, un te gelat, aigua amb gas i llimona o bé llimonada sense sucre. Si teniu sort potser trobeu algun local on fan batuts de fruita fresca al moment, demaneu-los sense sucre, o potser tenen kombutxa; i finalment, la cervesa sense alcohol també es podria considerar.

Per picar, eviteu les patates fregides o les braves, els arrebossats, els fruits secs salats o els farinacis com bastonets i torradetes. Ho podeu substituir si no sou vegetarians per conserves de peix com escopinyes, navalles, seitons, sardines, cloïsses, musclos, entre d’altres; o bé per tapes de truita, formatges tendres, variat d’olives amb pinyol com les arbequines, fruits secs naturals o torrats o verdures fermentades com els cogombrets o les banderilles; i si tenen alguna tapa elaborada com l’hummus servit amb palets de pastanaga, que és un paté de cigrons, quedareu saciats però no empatxats. 
 
Aquest estiu gaudeix de socialitzar a la terrassa del bar de manera més conscient i saludable. 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Carbassa confitada (verd)
Carbassa confitada (verd)

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...