LES TERRASSES A L'ESTIU
Mantenir un estil de vida saludable i sobretot una correcta alimentació en períodes festius resulta força difícil, però sobretot ho és durant les vacances d’estiu, on els llargs dies i les altes temperatures compliquen encara més l’objectiu de cuidar-se.
És la temporada de les famoses terrasses, amb una oferta de productes saludables més aviat escassa: hi podeu trobar begudes ensucrades tant apreciades en aquesta època de l’any com l’orxata o els granissats; els esperats gelats i sorbets, tant comercials com artesans que substitueixen a la fruita de la tarda i modifiquen completament el perfil nutricional del berenar carregant-lo de greixos saturats i sucres; begudes alcohòliques com les cerveses o els vermuts que lluny de refrescar, deshidraten; o bé els aperitius amb les bosses de patates xips i tot el llarg seguici d’altres aliments fregits que les acompanyen.
Si és ocasional i puntualment et ve de gust alguna de les opcions esmentades no suposa cap problema, però quan es torna un hàbit de l’estiu passar la tarda i la calor a la terrassa d’un bar, sortir a fer l’aperitiu, o treure el cap quan el dia refresca; és important tenir clares quines opcions són més interessants d’escollir.
Pel que fa a la beguda teniu on triar i remenar: un cafè amb gel, un te gelat, aigua amb gas i llimona o bé llimonada sense sucre. Si teniu sort potser trobeu algun local on fan batuts de fruita fresca al moment, demaneu-los sense sucre, o potser tenen kombutxa; i finalment, la cervesa sense alcohol també es podria considerar.
Per picar, eviteu les patates fregides o les braves, els arrebossats, els fruits secs salats o els farinacis com bastonets i torradetes. Ho podeu substituir si no sou vegetarians per conserves de peix com escopinyes, navalles, seitons, sardines, cloïsses, musclos, entre d’altres; o bé per tapes de truita, formatges tendres, variat d’olives amb pinyol com les arbequines, fruits secs naturals o torrats o verdures fermentades com els cogombrets o les banderilles; i si tenen alguna tapa elaborada com l’hummus servit amb palets de pastanaga, que és un paté de cigrons, quedareu saciats però no empatxats.
Aquest estiu gaudeix de socialitzar a la terrassa del bar de manera més conscient i saludable.