La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
20 febrer 2023 · 691
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




LA PASTANAGA

Els vegetals haurien de ser presents a taula tant a dinar com a sopar, per aquest motiu, com més varietat, color, textura i presentació hi hagi als plats al llarg de la setmana, menys avorrida serà la dieta i més acceptació a les verdures per part de petits i grans. 
 
D’entre totes les hortalisses, podríem dir que la pastanaga (Daucus Carota) és de les que ofereix més joc a la cuina, anant de la preparació més senzilla que és consumir-la en cru, fins a les coccions més elaborades com a estofats i postres. Es pot trobar fresca al mercat gairebé tot l’any i al ser una arrel, als mesos de fred és una gran aliada per caldos i cremes. La major part del seu pes és aigua i és molt poc calòrica perquè conté principalment hidrats de carboni i fibra. És un aliment que pot ser interessant en dietes per perdre pes, perquè sacia i dona un toc dolç a les receptes, a més a més, és ideal per picar entre hores perquè és cruixent i substitueix altres aliments més calòrics o processats. Els responsables del seu color taronja, els betacarotens, són els que aporten la majoria de beneficis d’aquesta hortalissa. És antioxidant i, per tant, interessant per combatre els radicals lliures i reforçar mucoses, pell, ungles i cabell i sobretot la vista. A més a més, està indicada tant en casos de restrenyiment, com de diarrea, com en gastritis. 
 
Quan escolliu les pastanagues, procureu que siguin fermes, brillants i no excessivament grosses. Afegiu-la crua a amanides ja sigui rallada o a rodanxes o feu-ne palets per picar entre àpats o sucar-la a salses i hummus. També podeu fer cremes de temporada juntament amb carbassa o per preparar caldo vegetal. Una altra opció és picar-la i saltejar-la amb altres verdures per guarnir plats de cereal complet o llegums, fer estofats o enfornar-la amb espècies i herbes aromàtiques. Finalment dins el sector de la rebosteria també és ben rebuda, sobretot per a preparar el famós pastís de pastanaga. 

 
Consumiu pastanagues de forma habitual i com més us agradin, així no deixareu escapar el potencial d’aquesta hortalissa d’arrel de color taronja i sabor dolç i podreu gaudir de tos els seus beneficis. 

 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Formatge Ceretani Cheddar
Formatge Ceretani Cheddar

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...