Durant anys s’ha limitat el consum d’ous i s’han menystingut les seves propietats tot i ser un aliment únic en molts sentits.
A continuació tots els beneficis que aporten al nostre organisme, com escollir-los perquè siguin de qualitat i com cuinar-los correctament.
L’ou, és un aliment complet perquè aporta proteïna d’alt valor biològic amb un perfil ideal d’aminoàcids essencials per poder sintetitzar proteïnes. També conté àcids grassos essencials amb una proporció que beneficia a la salut cardiovascular, els últims estudis han demostrat que el seu consum no està relacionat directament amb un augment del colesterol total en sang si es cuinen correctament evitant la seva oxidació.
És font de vitamines i minerals. Ric en carotenoides i vitamines del grup B. 1 sol ou ens aporta el 50% de la ingesta recomanada de vitamina B12, molt interessant en dietes vegetarianes per evitar anèmies i per assegurar un bon estat del sistema nerviós. També és un dels pocs aliments que conté vitamina D indispensable pel sistema nerviós, muscular i immunitari. Finalment, els hipertensos caldrà que vagin en compte de no abusar-ne, doncs conté força sodi.
Per saber si un ou és de qualitat, us podeu guiar pel primer número dels que trobareu marcats a la closca. Aquest indica com han estat criades les gallines. Si és un 0 són criades ecològiques amb pinso ecològic i se n’ha restringit l’administració d’antibiòtics. Si és un 1, són gallines criades a l’aire lliure però amb pinso comercial i sense restricció de medicaments. Si apareix un 2, les gallines es crien al terra d’una nau, és a dir, moltes gallines en espai reduït i amb llum artificial per forçar-les a pondre més ràpid. Finalment si hi ha un 3, les gallines es crien en gàbies de mida reduïda i dins d’una nau.
Les següents lletres indiquen el país de procedència i els següents números, província, municipi i granja al qual pertanyen.
Per consumir-los, useu tècniques de cocció que respectin al màxim els seus nutrients: passats per aigua, escalfats o al vapor. Truites o remenats amb poc oli o pastissos o magdalenes salades de verdures al forn. El que cal evitar de totes les maneres són els ferrats.
Sabent que un adult sa pot consumir uns 2 ous diaris i els nens petits 3-4 setmanals, aprofiteu-ne la seva versatilitat a la cuina per provar nous plats i receptes o afegir-los en altres àpats del dia com als esmorzars.
Som una empresa familiar dedicada a la producció d'ous ecològics de gallina. La nostra granja està situada a Vila-rodona, a la serra prelitoral de Catalunya, a uns 35 km de la costa de Tarrag...
Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.
Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromà tiques de manera artesanal. Tenim una hectà rea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà ) a 1000 metres d'alÃ...