El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...
El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...
A l’estiu, els vespres són més càlids i els dies s’allarguen i sol ser més difícil preparar sopars. Per aquest motiu, us proposo opcions per crear sopars saludables, frescos, complets, deliciosos i sense complicació.
Un cop teniu clar el que trobareu al mercat, només falta seguir la fórmula per preparar un bon sopar:
Primer heu d’escollir la base principal del plat, un 50% serà verdura i hortalissa. És millor fresca local i de temporada, però en cas de no ser possible, podeu ajudar-vos de conserves i congelats pels dies que tingueu menys temps o per emergències.
Després heu d’escollir la preparació:
Amanides o verdura picada crua
Cremes fredes o gaspatxos
Sopes o cremes calentes
Bullit o vapor
Amb estoig de silicona al microones
Fetes al forn
Saltejades o a la planxa
Amb truita o remenats
Amb forma de pastís o hamburgueses
O finalment broquetes, fajitas o tacos.
Ja només us queda escollir la resta del 50% del plat que seran fonts de proteïna. Podeu escollir entre:
O finalment, porcions de carn blanca com tires de pollastre planxa o gall d’indi o pernil serrà, pernil dolç. Amaniu bé el plat amb olis vegetals sense refinar, espècies, herbes aromàtiques, vinagre o cítrics i opcional sal.
El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...
Si teniu força desgast físic i mental durant el dia, també podeu acompanyar el sopar de petites porcions d’hidrats de carboni: llesca de pa integral, un petit grapat d’arròs o pasta integral, quinoa, cuscús o patata i moniato bullits o al forn.
No oblideu que la beguda principal ha de ser l’aigua i que si necessiteu fer postres podeu escollir entre fruita o iogurt natural.
Us deixo alguns exemples que triomfen:
Tomàquet amanit amb formatge feta i fulles d’alfàbrega fresca
Gaspatxo de cogombre i carbassó + truita d’albergínia o ceba tendra
Endívies farcides de saltejat de bolets amb nabius, nous i anxoves
Crudités de pastanaga, api i cogombre amb hummus
Broquetes de daus de pollastre macerat, tomàquet xerri, ceba, pebrot i xampinyó.
Ara només heu de seguir la fórmula per crear els plats que s’adaptin millor a la vostra manera de cuinar, al temps que teniu i a les preferències alimentàries. Ja no teniu excusa per fer un bon sopar.
Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.
El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...
Uneix-te a la llista dels dimecres i guanya un val de 10 a 100 euros !!! >>
Uneix-te a la llista dels dimecres!
Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!