La teva veu
Mas Jalech
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Eco Agricultura MARJALA
Oleic9 by Ocean Amenities SLU
Cor del Montseny
mel el remei
Lleteria Les Feixes
Laura Solans
Or de Vall Major
Nadine Campos
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
30 maig 2022 · 924
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




ELS CIRERERS I LES CIRERES

Quin espectacle la primavera, que durant els mesos d’abril i maig guarneix els cirerers de petites flors blanques agrupades amb ramells que deixen una dolça aroma i que per algunes tradicions, simbolitzen la puresa. Per degustar-ne els seus fruits, les cireres, caldrà esperar a gairebé entrat l’estiu. 
 
El cirer (Prunus avium), creix silvestre a Europa i a l’oest d’Àsia, pertany a la família de les rosàcies, i va ser introduït pels romans des de les regions del Mar negre i el Mar Caspi. A Espanya, hi ha una elevada producció, sobretot a la vall del Jerte i a les terres del Llobregat. Després de la floració a la primavera, creixen les fulles i apareix el fruit verd, la cirera, que es podrà començar a collir a principis de juny quan hagi madurat i sigui vermell. La cirera, és una de les fruites més atractives, de color rogenc, rodona d’uns 2cm de diàmetre i de pell brillant amb pinyol al seu interior. Cal destacar el seu contingut en fibra que, a més de millorar el trànsit intestinal, redueix l’índex glicèmic del fruit i ajuda a millorar el perfil lipídic. És interessant el seu aport de vitamina C, per tant serà una bona substituta als cítrics que ja són al final de la seva temporada, i de provitamina A, en forma de betacarotè, per assegurar el bon estat de la pell, sobretot abans de l’estiu. De minerals, el més destacable és el potassi, interessant per hipertensos, per evitar rampes i per tenir un lleuger efecte diürètic, però a evitar en persones amb insuficiència renal. Finalment, cal destacar el contingut en antocianines, les responsables del pigment vermellós, que posseeixen propietats antioxidants. Les cireres, són interessants per picar entre hores fresques o per postres, però també per introduir-les a plats salats com amanides, cremes i gaspatxos. És important que compreu les cireres quan és temporada i escolliu aquelles sense taques, ni arrugades, ni obertes. Conserveu-les a la part alta de la nevera evitant els canvis bruscs de temperatura. 

 
Si teniu cirerers a prop, aprofiteu per sortir a passejar i gaudir del paisatge de primavera que ofereixen, sinó espereu al juny a que sigui la temporada de cireres per gaudir d’aquesta fruita tant deliciosa. 


Cireres
Cireres

10cireres: Som l’experiència d’unes quantes generacions enrere de pagesos especialitzats en cirerers????. Producte de proximitat. Torrelles de Llobregat, Barcelona.



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Xai de ramat o d’engreix
Xai de ramat o d’engreix

Aniol SL: Xai Ecològic criat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al terme d'Olot. Segells CCPAE i Fet al Parc. El nostre ramat d'ovella ripollesa té una de les millors p...