La manera més recomanable de consumir la fruita és, natural, sencera i si pot ser amb pell, però la calor de l’estiu moltes vegades demana begudes refrescants. Per aquest motiu, els batuts seran millor opció que els sucs o les begudes carbonates riques en sucres d’addició.
Un batut és qualsevol triturat de fruites o altres vegetals amb un líquid o làctic i amb opció de fer algun afegit per millorar el sabor o el contingut nutricional al final. Són hidratants, nutritius i saciants i, en funció dels ingredients que poseu, seran més proteics, energètics, recuperadors o antioxidants.
També són interessants per evitar el malbaratament de fruites perquè podeu usar aquelles menys boniques o que ja han madurat massa.
Per començar, heu d’escollir el líquid del batut, podeu usar llet o bé iogurt o també begudes vegetals com la d’ametlles, soja o coco. Seguidament, trieu la fruita que hi posareu, podeu optar per fruites més dolces i carnoses que oferiran més cremositat al batut com el préssec, el mango o el plàtan o, afegir alvocat per aportar greixos saludables al triturat; També podeu fer batuts més refrescants, amb més color i un toc àcid escollint fruites com les maduixes, els fruits vermells, la poma, la pinya, el kiwi, la síndria o el meló. Finalment, doneu el toc final amb algun ingredient extra com poden ser llavors de xia, lli o cànem, per espessir i aportar fibra, àcids grassos i aminoàcids al vostre batut. També podeu optar per condiments com la canyella o el cacau pur en pols, o les herbes aromàtiques fresques com la menta.
Un bon exemple de batut recuperador per quan es torna de fer esport és el de llet o beguda vegetal, plàtan, alvocat i cacau pur.
Podeu prendre els batuts a l’hora que més us vinguin de gust i fent les combinacions que més us agradin. Serà una bona opció per augmentar consum de fruita i gaudir d’aquestes begudes d’estiu tant nutritives i saboroses.