Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general
El porro (allium porrum) és una hortalissa que pertany a la mateixa família que l’all i la ceba, a la de les Liliàcies. És de sabor més suau però aromàtic, fulles grans i planes i bulb allargat.
Tot i ser una planta resistent al fred i considerada d’hivern, ara es conrea tot l’any i la podeu trobar sempre fresca al mercat.
Aporta poques calories perquè gran part del seu pes és aigua, però és molt saciant perquè conté força fibra que ajudarà a regular el trànsit intestinal i a evitar l’estrenyiment. És beneficiós per la gent hipertensa o amb retenció de líquids, per tenir un efecte diürètic gràcies a ser ric en potassi i baix en sodi i, el seu contingut en àcid fòlic, el fa un aliment interessant per a les embarassades. També destaca l’aport de vitamina C, magnesi i al·licina, un compost ric en sofre responsable de les seves propietats antibiòtiques, antitrombòtiques i reductores del colesterol.
A la cuina pot ser incorporat a sopes, cremes, guisats o bullits però també pot ser l’ingredient principal si es fa per exemple al vapor, planxa, escalivat al forn o saltejat i s’afegeix algun condiment com julivert i ametlles picades i oli d’oliva verge. Els dos plats més tradicionals amb porro són la vichyssoise, que és una crema de porro, i la porrusalda, plat típic de la cuina basca que és un estofat amb porro, ceba, patata i bacallà. Personalment, és una hortalissa que combina d’allò més bé amb totes les quiches casolanes. No oblideu que es poden aprofitar totes les parts del porro i que la part verda no es llença. Es poden aprofitar per donar més sabor als caldos o tallades finament a la juliana i saltejades a la paella per enriquir altres plats.
Aprofiteu per afegir el porro tant a la cuina d’estiu en forma de cremes fredes, com a la cuina d’hivern dins dels caldos o en coccions llargues al forn, per així gaudir dels seus beneficis tot l’any.
Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.
El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...
Uneix-te a la llista dels dimecres i guanya un val de 10 a 100 euros !!! >>
Uneix-te a la llista dels dimecres!
Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!