Lo Granel: Som una botiga d'alimentació real on es pot trobar multitud de productes a granel per així evitar envasos de plástic i ajudar a contribuir amb la cura del medi ambient.
Tenim un...
Els aliments que ingerim, la manera en la que ho fem i l’entorn, tenen un efecte més enllà de nodrir-nos. Per aquest motiu, quan modifiquem els nostres hàbits alimentaris, ja sigui per vacances, viatges, feina, o àpats festius com els de Nadal, el nostre sistema digestiu i en concret la microbiota es poden veure alterats.
La microbiota és el conjunt de microorganismes presents en un entorn definit. A la ubicada al tracte intestinal, se l’anomena microbiota intestinal i és on resideixen la major part dels microorganismes del cos humà. Entre les seves múltiples funcions en destaca la de defensa enfront a microorganismes nocius, la seva influència en el sistema immunitari i la degradació de toxines. A més a més, facilita l’absorció de minerals, sintetitza certes vitamines essencials i aminoàcids, i permet la digestió de certs aliments com la fibra alimentària, produint molècules com àcids grassos de cadena curta que alhora milloren la mucosa, la pròpia microbiota, la glucèmia i el metabolisme dels lípids.
La composició de la microbiota pot variar segons el tipus d’alimentació i coccions, l’entorn, el consum de certs fàrmacs i l’estil de vida. Un hidrat de carboni que ens pot ajudar a assegurar una microbiota sana, és el midó resistent. Els aliments rics en midó com la patata, el moniato, el plàtan mascle, els cereals com l’arròs o el cuscús i els llegums; un cop es cuinen, gelatinitzen el midó perquè les cèl·lules el puguin absorbir més fàcilment i s’aprofiti més ràpid. Ara bé, si deixem que aquests aliments un cop cuits es refredin fora de la nevera i posteriorment es refrigerin aproximadament 12 hores es modifica completament l’estructura d’aquest midó, que es torna resistent al procés digestiu i passa a ser disponible a bacteris, llevats i fongs perquè el puguin fermentar. Es converteix en fibra prebiòtica que alimentarà a la microbiota, produint àcids grassos de cadena curta i gasos com el butirat, relacionat amb funcions del sistema immune, antitumorals i antiinflamatòries. A l’hora de consumir-lo es pot fer tant el plat fred com reescalfar-lo que ja no es modifica el midó.
A partir d’ara deixeu cuinats el dia abans al forn les patates o els moniatos, o bullits l’arròs o les llenties; refrigereu-los i, el dia següent, acabeu de preparar el plat que vulgueu. D’aquesta manera gaudireu dels beneficis del midó resistent i millorareu la vostra microbiota.
Sabors d'Origen: Som una petita empresa del Moianès especialitzada en la distribució de productes d'alimentació ecològica i/o de proximitat.
Donem suport a petits i mitjans productors qu...
Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.
Sabors d'Origen: Som una petita empresa del Moianès especialitzada en la distribució de productes d'alimentació ecològica i/o de proximitat.
Donem suport a petits i mitjans productors qu...
Uneix-te a la llista dels dimecres i guanya un val de 10 a 100 euros !!! >>
Uneix-te a la llista dels dimecres!
Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!