La teva veu
Mas Jalech
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Eco Agricultura MARJALA
Oleic9 by Ocean Amenities SLU
Cor del Montseny
mel el remei
Lleteria Les Feixes
Laura Solans
Or de Vall Major
Nadine Campos
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
14 setembre 2022 · 1246
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




EL COGOMBRE

El cogombre (Cucumis sativus) és una hortalissa que fàcilment la podeu trobar tot l’any, ara bé, per créixer necessita altes temperatures, per aquest motiu, i per ser molt refrescant, el millor moment per consumir-lo és durant els mesos d’estiu i principis de tardor.  
 
El cogombre és un vegetal allargat, de pell fina de color verd fosc i polpa groguenca. Gairebé no conté calories perquè més del 90% del seu pes és aigua, però és força saciant perquè aporta fibra, per això és recomanable per a persones que pateixen restrenyiment. També en destaca el seu aport de vitamines del grup B i de potassi, que ajuden a regular la pressió arterial i la retenció de líquids, i se l’hi atribueixen propietats beneficioses per la pell. 
 
És originari del sud d’Àsia i posteriorment introduït a Europa i molt acceptat pels grecs i romans. De fet és de les hortalisses més produïdes a tot el món. 
Es recol·lecten verds i alhora d’escollir-los al mercat, és interessant triar aquells que siguin ferms i consistents i de color verd fosc sense taques grogues. 
 
Es solen consumir crus a amanides; laminats en forma de carpaccio; en gaspatxos o sopes fredes com la de carbassó i cogombre; en salses com la recepta grega tzatziki  amb iogurt grec i cogombre principalment i que pot ser una estratègia d’aperitiu saludables per degustar amb palets de pastanaga o fulles d’endívia; també es pot consumir una varietat de mida més petita que es presenta en conserva amb vinagre, els cogombrets, ideals per picar; o bé es poden afegir a coccions molt curtes com un saltejat al wok. Finalment, és possible que també el trobeu en receptes de postres frescos com un granissat o una mousse. 
 
Refresca els dies d’estiu marinant-los amb una amanida de cogombre, un aperitiu de cogombrets o unes endívies amb salsa tzatziki. O si ets més atrevit, prova amb un granissat casolà de meló, cogombre, menta i llimona. 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Xai de ramat o d’engreix
Xai de ramat o d’engreix

Aniol SL: Xai Ecològic criat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al terme d'Olot. Segells CCPAE i Fet al Parc. El nostre ramat d'ovella ripollesa té una de les millors p...