La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Nadine Campos
mel el remei
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Eco Agricultura MARJALA
Receptes Express
Laura Solans
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
23 octubre 2024 · 16
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Canvi Climàtic: Petits gestos, grans canvis i la força de la mobilització col·lectiva

El dia 24 d'octubre se celebra el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic, tot i que està clar que recordar un dia no canvia massa, pot ser una oportunitat més per reflexionar sobre l'impacte de les nostres accions en el planeta i la necessitat urgent de prendre mesures per protegir-lo.
Les petites decisions que prenem en el nostre dia a dia poden ser un gran pas. N'hem parlat tot sovint en els nostres articles, qualsevol petita acció compta: reduir el consum de plàstics, fer servir el transport públic o la bicicleta en lloc del cotxe, estalviar aigua i energia, i reciclar adequadament. A més d'optar per productes locals i de proximitat i ajudar a reduir les emissions associades al transport.
 
Tanmateix i també és important ser-ne conscients, la responsabilitat no recau només damunt nostre. És essencial que els governs i les institucions prioritzin polítiques i projectes que promoguin un futur més sostenible. Això implica invertir en energies renovables, protegir els ecosistemes i impulsar una legislació que penalitzi les empreses que contaminin i afavoreixi aquelles que treballen per reduir la seva petjada de carboni. La lluita contra el canvi climàtic ha de ser un esforç col·lectiu, on la ciutadania pressioni perquè aquestes mesures es converteixin en una realitat.
 
No podem permetre'ns ignorar el problema ni deixar-lo per a més endavant. Cada grau de temperatura que aconseguim evitar, cada metre de bosc que preservem, i cada llei que aconseguim aprovar són passos crucials per garantir un futur habitable per a les generacions que venen. 

Avui us proposem alguns documentals i pel·lícules que ens han sembla interessants sobre el canvi climàtic i que ens ajuden a posar-hi consciència.


Documentals i Pel·lícules:

"Demà" ("Demain"): Un documental que explora iniciatives locals i projectes de tot el món que contribueixen a un futur més sostenible. És ideal per inspirar accions i veure com des de petites comunitats es poden fer grans canvis.
 
"Before the Flood": Produït per Leonardo DiCaprio, aquest documental tracta els impactes del canvi climàtic arreu del món i explora possibles solucions. Molts cinemes i centres culturals catalans han fet projeccions d'aquest documental.
 
"2040": Aquesta pel·lícula explora com podria ser el món l'any 2040 si implementéssim solucions sostenibles que ja existeixen. A Catalunya, se'n fan projeccions i es poden trobar debats posteriors a la visualització.

"Kiss the ground" (Besa la Tierra) :  Les activitats humanes han estat el principal motor del canvi climàtic degut principalment a la crema de combustibles fòssils com el crabó, el petroli i el gas. En aquest documental activistes científics i polítics recorren a l'agricultura regenerativa per salvar la capa superior del sòl i combatre el canvi climàtic.
 
"The Day After Tomorrow": aquesta pel·lícula de ficció mostra un món on els efectes del canvi climàtic causen desastres naturals extrems

"An Inconvenient Truth" : Documental presentat per Al Gore, va ser un dels primers a portar el tema del canvi climàtic al gran públic, centrant-se en l'escalfament global.

"Chasing Ice":  Aquest documental segueix el fotògraf James Balog mentre documenta la reducció de les glaceres amb impactants imatges que mostren la rapidesa amb què el gel s'està fonent.

"The 11th Hour": Narrat i produït per Leonardo DiCaprio, aquest documental explora com els humans han arribat a causar la crisi climàtica actual i què podem fer per revertir els seus efectes.

"Our Planet": Una sèrie documental de Netflix narrada per David Attenborough que mostra la bellesa del nostre planeta i els efectes devastadors del canvi climàtic sobre la natura.

"This Changes Everything": Basat en el llibre de Naomi Klein, aquest documental explora com el canvi climàtic està relacionat amb l'economia capitalista i com podríem transformar el sistema.

"Cowspiracy: The Sustainability Secret": Aquest documental examina l'impacte ambiental de la ramaderia industrial i com contribueix al canvi climàtic.

 

 



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Vi de nous 700ml
Vi de nous 700ml

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...