La teva veu
Jordi Bosc...
La Circula...
Laura Cros...
Oidà!
peix a cas...
El Rinclow...
Xevi Gonza...
CataNostru...
NO ÉS MÀ...
Nadine Cam...
Daniele Di...
Comarques ...
Reeducant ...
Laura Sola...
Peixaterie...
Receptes E...
Yolanda - ...
Molí de l...
Elisenda S...
Mas Jalech
Món Ferme...
Marina Mir...
BonaTerra
Albert «C...
Mel dels E...
La Vegana ...
06 març 2023 · 4021
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista
COMPRA DE TEMPORADA

Cada vegada que tornes del supermercat et sorprèn l’elevat preu del tiquet i t’és difícil mantenir una alimentació saludable, suficient, equilibrada i variada? Doncs hi ha estratègies que et poden ajudar a abaratir el cost de la compra sense prescindir de seguir una dieta saludable. 
 
Per poder basar l’alimentació de tota la família en aliments frescos i sans: fruita, verdura, ous, llegums, lactis, carn i peix; cal aplicar algunes solucions que ajudaran a fer una compra més econòmica i sostenible. Una de les claus, és escollir els productes o aliments de temporada, tant de fruites i verdures com de carn i peix. Solen ser aliments que a més de ser més econòmics, són més saborosos i nutritius.

Pel que fa a fruites i verdures, és interessant escollir aquelles que estan al punt òptim de maduració segons l’època de l’any a la que ens trobem. A l’hivern, s’han de potenciar les hortalisses de fulla verda; com els espinacs, la bleda, l’escarola o l’enciam; que us poden servir per fer amanides ràpides o escaldar-les sense necessitar massa temps i amanir amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra. També és l’estació de la família de les crucíferes, com totes les cols, el brócoli o la coliflor, riques en vitamina C i K i àcid fòlic; i també de naps, raves i porros; ideals per fer caldos vegetals. Totes les verdures aportaran vitamines, minerals, fibra i antioxidants als plats per poder combatre el fred.
En canvi, les fruites més interessants durant els mesos més frescos de l’any, seran els cítrics com la mandarina, la taronja, la llimona o el kiwi, però també les peres, les pomes i els plàtans. Són fonts de vitamina C, fibra i antioxidants que hidrataran i aportaran energia durant l’hivern.

Finalment, quan compris peix pregunta o busca l’origen i el tipus de pesca; el bonítol, el verat, l’orada, el calamar o el pop són alguns dels que pots trobar als primers mesos de l’any, la majoria són peixos blaus petits rics en omega 3. 
 
Quan vagis a comprar, a més de planificar la setmana, fer la llista de la compra o cuinar per més d’un dia; si esculls aliments de temporada reduiràs el cost i contribuiràs a fer una compra més sostenible i amb menys impacte mediambiental. 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa

Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Cervesa BdeGust eco
Cervesa BdeGust eco

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...