La teva veu
Mas Jalech
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Eco Agricultura MARJALA
Oleic9 by Ocean Amenities SLU
Cor del Montseny
mel el remei
Lleteria Les Feixes
Laura Solans
Or de Vall Major
Nadine Campos
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
19 abril 2022 · 1265
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




COM SUBSTITUIR L'OU A LA CUINA

L’ou o les seves proteïnes es troben presents en moltes preparacions de pastisseria o brioixeria o en l’elaboració de pa, pasta, embotits, patés, succedanis de l’ou, caramels, gelats, cremes, flams, formatges, gelatines, caldos, sopes i salses, entre d’altres. Per tant, si no consumeixes ous perquè segueixes una alimentació vegana o perquè ets al·lèrgica, cal que vagis en compte que no es trobi ocult en algun aliment com a element secundari i en petites quantitats com a emulsionant, abrillantador o clarificador.
Per a cobrir els nutrients principals que ens aporten els ous com les proteïnes completes, la vitamina D, la B12 o la colina, caldrà:
 
  • Fer un bon consum d’altres aliments proteics com peix, mol·luscs, crustacis, carn, lactis, cigrons, soja i derivats o la combinació d’altres llegums amb cereals, fruits secs o seità i llavors com les de carbassa o gira-sol. 
  • Tenir exposició solar diària durant 20-30min. sense protector solar a les hores de menys intensitat, a primera hora del matí o a última de la tarda, com a mínim a cara i braços. 
  • Consumir crucíferes com la coliflor, el brócoli o la col. 
  • En vegans i vegetarians, suplementar la B12. 
 
Per a poder substituir l’ou a la cuina, caldrà fixar-se en la funció que exerceix a cada preparació. Per exemple, en brioixeria, pa o pastissos, es pot substituir 1 ou per:
  • ½ plàtan madur aixafat
  •  1 iogurt de soja natural
  • 3 cullerades soperes d’aquafaba (que és el líquid de cocció dels cigrons de pot)
  • 1 cullerada de lli mòlt amb 3 cullerades d’aigua
  • 1 cullerada de llavors de xia amb 3 cullerades d’aigua
  • O bé, 4 cullerades de farina de cigró amb 4 cullerades d’aigua. 
Per a substituir-lo als arrebossats, es poden usar 4 cullerades de farina de cigró amb 1 de vinagre i aigua, o farina per arrebossar amb aigua, o farina de tempura amb aigua o finalment, farina de blat o arròs amb aigua i llevat de rebosteria. 
 
Per acabar, si vols fer truita de patates pots usar farina de cigró, maizena, vinagre i aigua o remenats substituint l’ou per tofu. 
 
Ara que ja et saps totes les idees, opcions i estratègies que pots usar a la cuina per a substituir l’ou, no et quedis sense menjar els teus plats preferits, cuinar les receptes que més t’agradin, o tornar a provar la típica truita de patates.


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oleic Bovera
Oleic Bovera

Productors des de 1931 de oliva arbequina. Enginyer agronom especilaitzat en elaboració oli oliva