Can Tria Ecològic : Estem en una masia on fem producció ecològica de verdura, maduixots i pans en un forn de llenya..
Els dies s’escurcen, les nits són cada vegades més fresques i alguns arbres començaran a canviar el color de les fulles. Tot ens indica, que la tardor ja ha tret el cap. Com a cada canvi d’estació, cal adaptar l’alimentació i la cuina als productes de temporada i així, assegurar que l’organisme tingui tots els nutrients que necessita per encarar el fred.
Queden enrere les fruites aquoses com la síndria, per a deixar pas a d’altres més dolces, fibroses i riques amb antioxidants. El color d’aquestes també us pot donar alguna pista, toquen colors ataronjats, grocs i foscos tirant a negres: és el temps de les figues, el raïm, les magranes, les pomes, les mores i els caquis. S’encarreguen d’aportar vitamines, minerals i fibra; Recuperar la pell després de l’estiu, regular el trànsit intestinal i saciar. Les podeu consumir crues per esmorzar, berenar o postres dels àpats principals, però també per picar entre hores. Si us costa la fruita fresca, podeu optar per versions cuites però sense sucres afegits. Una bona opció és la poma al forn amb canyella, la compota de fruita madura, o saltejar la fruita que us agradi uns minuts a la paella i afegir-hi algun condiment com el cacau pur en pols.
Pel que fa a les verdures i hortalisses, us podeu guiar pels mateixos colors, la carbassa, la pastanaga i l’albergínia en són un exemple, però també comença la temporada de les crucíferes: la col, el bròquil, la coliflor, les cols llombardes, entre d’altres. Les fulles amargues com l’escarola i les endívies milloraran la funció del fetge, igual que la carxofa, però per aquesta caldrà esperar ben entrada la tardor. Finalment, també trobareu els bolets, que aportaran fibra i poder organolèptic als plats de tardor. Encara que cada vegada vinguin més de gust els plats calents, procureu consumir un plat de verdura crua al dia, fent per exemple, una bona amanida d’endívies amb vinagreta de primer per dinar i, per la nit que ja refresca, recuperar els plats de cullera i les cremes de verdures.
Per últim, cal mencionar el tubercle per excel·lència d’aquesta època de l’any, el moniato i el fruit sec que serà el protagonista d’una festa tradicional catalana, les castanyes.
És important que us adapteu al que ofereix cada època de l’any, així us assegureu que la vostra cuina sigui estacional i gaudir de plats i aliments diferents per aportar tot allò que el vostre organisme necessita.
El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...
Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.
Uneix-te a la llista dels dimecres i guanya un val de 10 a 100 euros !!! >>
Uneix-te a la llista dels dimecres!
Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!