La teva veu
Mas Jalech
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Eco Agricultura MARJALA
Oleic9 by Ocean Amenities SLU
Cor del Montseny
mel el remei
Lleteria Les Feixes
Laura Solans
Or de Vall Major
Nadine Campos
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
19 octubre 2021 · 766
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




ALIMENTS DE TARDOR


Magrana
(quilogram)
Tarragona
Magrana (quilogram) Tarragona

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general


MONIATO
MONIATO

Can Tria Ecològic : Estem en una masia on fem producció ecològica de verdura, maduixots i pans en un forn de llenya..




Els dies s’escurcen, les nits són cada vegades més fresques i alguns arbres començaran a canviar el color de les fulles. Tot ens indica, que la tardor ja ha tret el cap. Com a cada canvi d’estació, cal adaptar l’alimentació i la cuina als productes de temporada i així, assegurar que l’organisme tingui tots els nutrients que necessita per encarar el fred.
 
Queden enrere les fruites aquoses com la síndria, per a deixar pas a d’altres més dolces, fibroses i riques amb antioxidants. El color d’aquestes també us pot donar alguna pista, toquen colors ataronjats, grocs i foscos tirant a negres: és el temps de les figues, el raïm, les magranes, les pomes, les mores i els caquis. S’encarreguen d’aportar vitamines, minerals i fibra; Recuperar la pell després de l’estiu, regular el trànsit intestinal i saciar. Les podeu consumir crues per esmorzar, berenar o postres dels àpats principals, però també per picar entre hores. Si us costa la fruita fresca, podeu optar per versions cuites però sense sucres afegits. Una bona opció és la poma al forn amb canyella, la compota de fruita madura, o saltejar la fruita que us agradi uns minuts a la paella i afegir-hi algun condiment com el cacau pur en pols. 


 
Pel que fa a les verdures i hortalisses, us podeu guiar pels mateixos colors, la carbassa, la pastanaga i l’albergínia en són un exemple, però també comença la temporada de les crucíferes: la col, el bròquil, la coliflor, les cols llombardes, entre d’altres. Les fulles amargues com l’escarola i les endívies milloraran la funció del fetge, igual que la carxofa, però per aquesta caldrà esperar ben entrada la tardor. Finalment, també trobareu els bolets, que aportaran fibra i poder organolèptic als plats de tardor. Encara que cada vegada vinguin més de gust els plats calents, procureu consumir un plat de verdura crua al dia, fent per exemple, una bona amanida d’endívies amb vinagreta de primer per dinar i, per la nit que ja refresca, recuperar els plats de cullera i les cremes de verdures. 
Per últim, cal mencionar el tubercle per excel·lència d’aquesta època de l’any, el moniato i el fruit sec que serà el protagonista d’una festa tradicional catalana, les castanyes. 

És important que us adapteu al que ofereix cada època de l’any, així us assegureu que la vostra cuina sigui estacional i gaudir de plats i aliments diferents per aportar tot allò que el vostre organisme necessita. 

Carbassa rodona nova
(quilogram)
Collita pròpia
Carbassa rodona nova (quilogram) Collita pròpia

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general


Pastanaga de colmar cor vermell
Pastanaga de colmar cor vermell

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...

  


Poma Golden
Girona
Poma Golden Girona

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
turbot
turbot

Peixateria Joan Marés : Responsable