La teva veu
Or de Vall Major
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Solans
Nadine Campos
mel el remei
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Eco Agricultura MARJALA
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
13 març 2024 · 972
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




ALIMENTACIÓ PRE I POST ENTRENAMENT

Per aconseguir els objectius que et proposis amb l’esport, no només dependrà el resultat dels entrenaments realitzats, per aquest motiu és molt important que també dediquis temps a assegurar un bon descans, alimentació prèvia, durant i post entrenaments i proves, i tenir benestar emocional. 
 
Si vols aconseguir resultats més efectius, cal que adaptis l’alimentació a la freqüència d’entrenaments i intensitat d’aquests, no només has de fixar-te amb les ingestes just abans o després d’entrenar, sinó amb tots els àpats previs durant la setmana. Per tant, no faràs la mateixa ingesta abans de sortir a passejar o fer una sessió suau de gimnàs  a casa, que d’una sessió de crossfit o un partit de futbol. En general, un bon pre entrenament ha de ser de fàcil digestió, és a dir, quan s’inicia l’activitat el menjar no hauria de ser a l’estómac per evitar sensacions desagradables, regurgitacions o baix rendiment perquè els nutrients encara no han passat a la sang. La millor textura per aquestes tomes és la líquida o semilíquida, o si són sòlides que es masteguin ràpid com el pa blanc. A més a més, serà baix amb greixos, proteïna i fibra per assegurar un buidament gàstric ràpid. Per tant, un pre entrenament estarà compost principalment per hidrats de carboni per omplir el glucogen muscular i beure aigua per sortir amb uns nivells òptims d’hidratació, opcionalment si és un entrenament previ a les 16h de la tarda es pot aportar cafeïna, per la seva evidència amb la millora del rendiment. Per un post entrenament, l’objectiu és evitar tallar el catabolisme muscular i ajudar a recuperar el dany del teixit muscular que produeix l’entrenament. Es recomana fer aquesta toma no més tard d’entre que s’ha acabat l’entrenament i les 3h posteriors. Estarà compost per hidrats de carboni i proteïnes i aigua. Per exemple, si faràs un entrenament de cardio suau o vols reduir el greix corporal, un bon pre entrenament d’entre àpats principals pot ser un batut casolà amb llet, cacau pur i farina o flocs de civada o bé, un sandvitx de gall d’indi i formatge d’untar baix en greix; i com a post entrenament un iogurt amb fruita i cacau pur o una torrada integral amb truita. 
 
Si vols millorar el teu rendiment esportiu, perdre greix, recuperar-te per seguir entrenant o guanyar massa muscular, és essencial que dissenyis un pla específic alimentari enfocat a la teva rutina d’esport per assolir els teus objectius. 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Carbassa confitada (verd)
Carbassa confitada (verd)

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...