La teva veu
Nadine Cam...
Oidà!
Laura Cros...
La Circula...
Yolanda - ...
Xevi Gonz...
Molí de l...
Jordi Bosc...
El Rinclow...
NO ÉS MÀ...
Elisenda S...
Mas Jalech
Laura Sola...
Món Ferme...
Marina Mir...
BonaTerra
Albert «C...
Mel dels E...
Peixaterie...
La Vegana ...
Carme Peir...
Llibreria ...
03 octubre 2022 · 448
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista
SALUT CAPIL·LAR

Els canvis d’estació, entre d’altres factors poden afectar a la crescuda o caiguda del cabell. Per aquest motiu, és important tenir cura de certs hàbits per a prevenir-la. 
 
El cabell segueix cicles de 3 fases, la de creixement, que a més duració, més longitud de cabell; la de transició, on es para l’activitat cel·lular i sol durar entre 3 i 6 setmanes; i la de repòs, on s’expulsa el pèl però es queda l’arrel per tornar a començar el cicle que es repetirà unes 20 vegades al llarg de la vida.

Aproximadament el 85% del cabell es troba en la fase de creixement, l’1% en la de transició i un 14% a la de repòs, per tant, per mantenir una bona salut capil·lar, l’objectiu serà mantenir el màxim possible la fase de creixement i reduir la de repòs, perquè com més cabells es trobin a aquesta última fase, més risc hi haurà de patir alopècia. Hi ha factors que poden empitjorar la salut capil·lar i promoure la pèrdua de cabell, ja sigui de densitat o de número total. Les dietes restrictives, l’embaràs o la menopausa, patir algunes patologies com alteracions de les tiroides o digestives, alguns medicaments, l’alcohol o el tabac, l’estrès, els pentinats o tractaments agressius pel cabell, en són alguns exemples. Si el cabell perd salut, pot ser que es manifesti amb alguns símptomes, pots trobar més cabells a la dutxa o el coixí, notar picor o molèstia al cuir cabellut, o tenir excés de caspa o grassa. Si la densitat o la quantitat de cabell també ha disminuït, pots seguir una alimentació saludable enfocada a la nutrició capil·lar. Cal aportar aliments rics en aminoàcids com la cisteïna o la lisina. Els ous, el pollastre, el bacallà, la soja, el formatge curat, les llenties, l’all, la ceba o el sèsam, en són alguns exemples.

A més a més, és important assegurar nivells suficients de ferro i vitamina D i incrementar les fonts de zinc, biotina i antioxidants, en especial el seleni.  Les pipes de carbassa, els fruits secs, els llegums, els ous, la xocolata negra, les nous de brasil (màxim 1 grapat a mà tancada setmanal), l’alvocat, les maduixes o els fruits del bosc, són alguns dels aliments beneficiosos pel teu cabell. 
 
Si notes que amb el canvi d’estació o l’inici de curs perds més cabell de l’habitual, evita els factors de risc i incrementa el consum d’aquells aliments que t’aportin salut capil·lar.
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa

Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros i al sorteig d'un Lot de Nadal de la carnisseria La Perla!!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oleic Bovera
Oleic Bovera

Productors des de 1931 de oliva arbequina. Enginyer agronom especilaitzat en elaboració oli oliva