La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Solans
Nadine Campos
Eco Agricultura MARJALA
Associació Manou
Ton Rimbau
Oidà!
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Receptes Express
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
Marina Miralles
BonaTerra
Albert «Cocina de»
03 octubre 2022 · 914
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




SALUT CAPIL·LAR

Els canvis d’estació, entre d’altres factors poden afectar a la crescuda o caiguda del cabell. Per aquest motiu, és important tenir cura de certs hàbits per a prevenir-la. 
 
El cabell segueix cicles de 3 fases, la de creixement, que a més duració, més longitud de cabell; la de transició, on es para l’activitat cel·lular i sol durar entre 3 i 6 setmanes; i la de repòs, on s’expulsa el pèl però es queda l’arrel per tornar a començar el cicle que es repetirà unes 20 vegades al llarg de la vida.

Aproximadament el 85% del cabell es troba en la fase de creixement, l’1% en la de transició i un 14% a la de repòs, per tant, per mantenir una bona salut capil·lar, l’objectiu serà mantenir el màxim possible la fase de creixement i reduir la de repòs, perquè com més cabells es trobin a aquesta última fase, més risc hi haurà de patir alopècia. Hi ha factors que poden empitjorar la salut capil·lar i promoure la pèrdua de cabell, ja sigui de densitat o de número total. Les dietes restrictives, l’embaràs o la menopausa, patir algunes patologies com alteracions de les tiroides o digestives, alguns medicaments, l’alcohol o el tabac, l’estrès, els pentinats o tractaments agressius pel cabell, en són alguns exemples. Si el cabell perd salut, pot ser que es manifesti amb alguns símptomes, pots trobar més cabells a la dutxa o el coixí, notar picor o molèstia al cuir cabellut, o tenir excés de caspa o grassa. Si la densitat o la quantitat de cabell també ha disminuït, pots seguir una alimentació saludable enfocada a la nutrició capil·lar. Cal aportar aliments rics en aminoàcids com la cisteïna o la lisina. Els ous, el pollastre, el bacallà, la soja, el formatge curat, les llenties, l’all, la ceba o el sèsam, en són alguns exemples.

A més a més, és important assegurar nivells suficients de ferro i vitamina D i incrementar les fonts de zinc, biotina i antioxidants, en especial el seleni.  Les pipes de carbassa, els fruits secs, els llegums, els ous, la xocolata negra, les nous de brasil (màxim 1 grapat a mà tancada setmanal), l’alvocat, les maduixes o els fruits del bosc, són alguns dels aliments beneficiosos pel teu cabell. 
 
Si notes que amb el canvi d’estació o l’inici de curs perds més cabell de l’habitual, evita els factors de risc i incrementa el consum d’aquells aliments que t’aportin salut capil·lar.
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Xai de ramat o d’engreix
Xai de ramat o d’engreix

Aniol SL: Xai Ecològic criat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al terme d'Olot. Segells CCPAE i Fet al Parc. El nostre ramat d'ovella ripollesa té una de les millors p...