Molta gent es mira el tofu amb un deix d’escepticisme, i no els culpo. Un bloc quadrat d’una substància compacta i homogènia que no acabes d’identificar. Però al tofu, com moltes altres coses, se l’ha d’entendre per poder-lo gaudir.
El tofu és llet de soja (una llegum molt nutritiva) quallada amb ferments naturals, i premsada per extreure-li l’excés d’aigua. El resultat és un aliment molt versàtil, alt en calci i proteïnes. De fet, el procediment d’elaboració s’assembla molt al del formatge. El seu gust, però, és molt més suau, i per això hem de saber com cuinar-lo. No menjaries farina a cullerades, però bé que menges pa, no? Amb el tofu igual ;)
Així doncs, avui us comparteixo aquesta recepta, amb una de les moltes maneres que es pot gaudir del tofu. Comencem!
Ingredients per una persona:
-
1/3 o 1/2 bloc de tofu ferm
-
uns quants cigrons
-
2 grapats de ruca
-
2 cullerades de salsa de tomàquet (o tomàquet natural)
-
2 cullerades de salsa de soja o tamari
-
vinagre (o un raig de suc de llimona)
-
llavors de carbassa (opcional)
-
cúrcuma en pols
-
pebre
-
oli
-
sal
El primer que fem amb el tofu és esmicolar-lo o tallar-lo a daus petits. Posem una paella amb un raig d’oli al foc, i hi aboquem el tofu. Seguidament hi afegim un raig de salsa de soja o tamari, una culleradeta de cúrcuma en pols, pebre i un raig de vinagre o una mica de suc de llimona. Pel plat d’avui, també hi posarem un parell de cullerades de salsa de tomàquet.
Remenem perquè tots els condiments quedin ben repartits, i deixem que es faci durant uns 5 minuts a foc mig. Quan ja no hi hagi líquid a la paella, afegim els cigrons cuits (o qualsevol altra llegum o cereal que ens agradi) només dos minutets, perquè el gust quedi més incorporat.
Finalment, servim en un plat amb uns grapats de ruca, que amanirem l gust. Jo he fet servir oli de llinosa pel seu contingut en omega 3, i unes quantes llavors de carbassa.
Us deixo aquí sota la vídeo recepta perquè veieu com de ràpid es prepara aquest plat, i quina bona pinta que fa!
Que vagi de gust :D