La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
22 març 2022 · 815
autor@
La Vegana Mandrosa




amanida de ruca i tofu a la paella

Molta gent es mira el tofu amb un deix d’escepticisme, i no els culpo. Un bloc quadrat d’una substància compacta i homogènia que no acabes d’identificar. Però al tofu, com moltes altres coses, se l’ha d’entendre per poder-lo gaudir. 
 
El tofu és llet de soja (una llegum molt nutritiva) quallada amb ferments naturals, i premsada per extreure-li l’excés d’aigua. El resultat és un aliment molt versàtil, alt en calci i proteïnes. De fet, el procediment d’elaboració s’assembla molt al del formatge. El seu gust, però, és molt més suau, i per això hem de saber com cuinar-lo. No menjaries farina a cullerades, però bé que menges pa, no? Amb el tofu igual ;)
 
Així doncs, avui us comparteixo aquesta recepta, amb una de les moltes maneres que es pot gaudir del tofu. Comencem!
 
Ingredients per una persona:
 
  • 1/3 o 1/2 bloc de tofu ferm
  • uns quants cigrons
  • 2 grapats de ruca
  • 2 cullerades de salsa de tomàquet (o tomàquet natural)
  • 2 cullerades de salsa de soja o tamari
  • vinagre (o un raig de suc de llimona)
  • llavors de carbassa (opcional)
  • cúrcuma en pols
  • pebre
  • oli
  • sal
 
El primer que fem amb el tofu és esmicolar-lo o tallar-lo a daus petits. Posem una paella amb un raig d’oli al foc, i hi aboquem el tofu. Seguidament hi afegim un raig de salsa de soja o tamari, una culleradeta de cúrcuma en pols, pebre i un raig de vinagre o una mica de suc de llimona. Pel plat d’avui, també hi posarem un parell de cullerades de salsa de tomàquet.
 
Remenem perquè tots els condiments quedin ben repartits, i deixem que es faci durant uns 5 minuts a foc mig. Quan ja no hi hagi líquid a la paella, afegim els cigrons cuits (o qualsevol altra llegum o cereal que ens agradi) només dos minutets, perquè el gust quedi més incorporat. 
 
Finalment, servim en un plat amb uns grapats de ruca, que amanirem l gust. Jo he fet servir oli de llinosa pel seu contingut en omega 3, i unes quantes llavors de carbassa.
 
Us deixo aquí sota la vídeo recepta perquè veieu com de ràpid es prepara aquest plat, i quina bona pinta que fa!
 
 
Que vagi de gust :D


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
La Vegana Mandrosa

Hola! Em faig dir "la vegana mandrosa", però les meves receptes són per a tothom: vegans, no vegans, mandrosos o no ;) Benvinguts!

Et vull animar a incorporar algunes de les meves creacions al teu dia a dia perquè mengis més plantes, que són sanes pel teu cos, cap, butxaca, i per aquest planeta meravellós on tenim la sort de viure <3

No sóc nutricionista (!), però fa 4 anys que m'alimento a base de plantes i he fet bastanta recerca sobre el tema. El meu metge em diu que segueixi fent el que estic fent, ha ha.

Què més? M'agrada el moniato! I les nabius! I l'hummus! Menjo més variat ara que quan era omnívora, la veritat. M'agrada debatre i compartir idees, i no et jutjaré pel simple fet que no siguis veggie, jo tampoc no ho era.

Salut i plantes :)

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes provençals
Herbes provençals

Ecoalimentaria: Tenda oberta al 2010 a Horta, amb distribució a domicili a Barcelona ciutat i província. Fruita i verdura ecològica, de temporada i proximitat i més de 1000 productes eco.