La teva veu
Eco Pagesos
Jordi Bosch - Mama Fermenta
mel el remei
Laura Solans
Formatgeria Mas d'Eroles
Clot de les Soleres
Oidà!
Nadine Campos
Avui Sortim
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
Món Ferment
04 setembre 2024 · 117
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Vichyssoise o sopa freda de porros

La vichyssoise és una sopa freda de porros i patates originària de la cuina francesa, encara que també es creu que podria tenir arrels nord-americanes. És una sopa cremosa i molt suau, perfecta per a dies calorosos. Aquí tens una recepta tradicional per preparar vichyssoise:
 

 Ingredients:

  • 4 porros (només la part blanca)
  • 1 ceba gran
  • 3 patates mitjanes
  • 1 litre de brou de pollastre o vegetal
  • 250 ml de nata líquida per cuinar
  • 50 g de mantega
  • Sal al gust
  • Pebre blanc al gust
  • Cibulet (opcional, per decorar)
 

Elaboració:

- Renta bé els porros per assegurar-te que no tenen terra. Talla’ls a rodanxes fines.
- Pela i pica la ceba.Després pela les patates i talla-les a trossos petits.
 
- En una cassola gran, fon la mantega a foc mitjà, afegeix els porros i la ceba picada, i sofregeix-los suaument fins que estiguin tous, però sense que agafin color (aproximadament uns 10 minuts). Afegeix les patates i remena durant un parell de minuts més.
 
- Afegeix el brou de pollastre o vegetal a la cassola, i porta-ho a ebullició. Redueix el foc i deixa que la sopa cogui a foc lent durant uns 20-30 minuts, o fins que les patates estiguin ben cuites i es desfacin fàcilment.
 
- Retira la cassola del foc i deixa que la sopa es refredi una mica. Tritura-la amb una batedora de mà o en una batedora de vas fins que quedi una crema fina i suau.

- Afegeix la nata líquida a la sopa i remena bé fins que quedi totalment incorporada. Salpebra al gust amb sal i pebre blanc.
 
- Deixa que la vichyssoise es refredi completament a temperatura ambient, després cobreix-la i posa-la a la nevera durant almenys 2 hores, o fins que estigui ben freda.
- Serveix la sopa freda en bols, decorada amb una mica de cibulet picat si ho desitges.
 
 
- Si prefereixes una textura més cremosa, pots colar la sopa després de triturar-la.
- La vichyssoise també es pot servir tèbia si ho prefereixes, encara que tradicionalment i més ara que encara fa calor, es serveix freda.
 
Bon profit!


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Vi de nous 700ml
Vi de nous 700ml

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...