La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
21 octubre 2021 · 1348
autor@
La Vegana Mandrosa




Un batut lila ple d'antioxidants

All tendre
(manat)
La Garriga
All tendre (manat) La Garriga

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general



Us presento el meu batut preferit, que és versàtil, senzill, equilibrat i, sobretot, boníssim! Per mi, la millor manera de consumir més verdures de fulla verda, ja que sense adonar-te’n estàs menjant espinacs per esmorzar o berenar a l’estil Popeye 💪🥬. A més, passen completament desapercebuts, ho prometo! 




Espinacs
Espinacs

Sglens Maresme: Empresa familiar dedicada al cultiu d,horta. Ca l'Esgleas.


 
Només es necessiten 4 ingredients (i 2 condiments opcionals):
 
  • 1 plàtan congelat (o ½ , depenent de la gana que hi hagi) 
  • 1 tassa de nabius (jo les compro congelades)
  • 2 grapats d’espinacs frescos 
  • el suc d’una o dues taronges
Nabius vermells eco
Nabius vermells eco

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...


 
Opcional:
  • canyella en pols
  • llavors de carbassa (o el que tingueu a mà: ametlles, anous…) de “topping” 
LLAVORS CANEM MOLTES 200G
LLAVORS CANEM MOLTES 200G

Can Tria Ecològic : Estem en una masia on fem producció ecològica de verdura, maduixots i pans en un forn de llenya..


 
La única preparació que requereix aquesta recepta és el plàtan, que s’ha de pelar, tallar i congelar la nit abans (en un tupper o una bossa apta per a congelador). Si la vostra batedora / processador d’aliments no és gaire potent, us ajudarà tallar-lo en trossos més petits. Congelar el plàtan és molt important, ja que d’altra manera queda una consistència bastant diferent. Però si no en teniu cap a mà i voleu fer la recepta ara mateix, podeu afegir-hi uns quants glaçons.
 
A part d’això, la resta no té més truc. Tirem tots els ingredients, menys les llavors, a la batedora i batem fins que quedi tot ben barrejat. És millor que el plàtan congelat / els glaçons (si en feu servir) no toquin directament les fulles de la batedora, ja que amb el temps es podria deteriorar. Així, millor que posem els espinacs o les nabius a la base.
 
Depenent de si heu posat més o menys suc, i més o menys plàtan, us quedarà un batut que podreu servir en un bol i menjar amb cullera, o bé que serà millor prendre com un batut tradicional, en un got. 
 
Com a toc final, afegim les llavors de carbassa (o els fruits secs o qualsevol altre topping que vulgueu).
 
Us animo a experimentar amb la recepta i a fer-vos-la vostra, i ja em direu què tal us sembla!
 
Espero que us agradi 🥰
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
La Vegana Mandrosa

Hola! Em faig dir "la vegana mandrosa", però les meves receptes són per a tothom: vegans, no vegans, mandrosos o no ;) Benvinguts!

Et vull animar a incorporar algunes de les meves creacions al teu dia a dia perquè mengis més plantes, que són sanes pel teu cos, cap, butxaca, i per aquest planeta meravellós on tenim la sort de viure <3

No sóc nutricionista (!), però fa 4 anys que m'alimento a base de plantes i he fet bastanta recerca sobre el tema. El meu metge em diu que segueixi fent el que estic fent, ha ha.

Què més? M'agrada el moniato! I les nabius! I l'hummus! Menjo més variat ara que quan era omnívora, la veritat. M'agrada debatre i compartir idees, i no et jutjaré pel simple fet que no siguis veggie, jo tampoc no ho era.

Salut i plantes :)

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Safrà 0,15gr
Safrà 0,15gr

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...