A mig camí entre la pizza i l’entrepà hi ha una opció meravellosament versàtil, ràpida de preparar, i que crec que no tenim prou en compte: els «tacos» o «fajitas». Aquests plats tradicionalment mexicans ens ofereixen la textura i barreja de sabors de la pizza, però en general són molt més ràpids de cuinar (si més no, la meva versió ho és).
En principi, els «tacos» es fan amb una tortilla de blat de moro, però per aquesta recepta també ens serveix una tortilla de blat normal (la que he fet servir jo). Podeu escollir el que més us convingui! Demano disculpes als mexicans per avançat, ja que la meva versió és boníssima però, tot sigui dit, poc fidel a l’original.
Us recordo que a sota trobareu l’enllaç a la vídeo-recepta, com sempre! (Per cert, si em voleu seguir per instagram, on penjo aquestes i altres vídeo-receptes, sóc
@laveganamandrosa).
Ara sí, comencem:
Ingredients
Per 1 taco més l’acompanyament, però en podeu menjar 2 o 3 o els que el cos us demani ;)
-
1 tortilla de blat o blat de moro (estil mexicà)
-
1/3 de bloc de tempeh (alternativament, tofu)
-
1 o 2 cullerades de salsa de tomàquet (o tomàquet natural triturat)
-
1 cullerada gran d’hummus
-
una mica de bròquil o alguna altra verdura per acompanyar
-
salsa de soja
-
vinagre (normal o de poma)
-
cúrcuma en pols
-
pebre negre
-
sal
-
oli d’oliva
Procediment
Comencem cuinant l’acompanyament de verdura que haguem escollit, que és el que tardarà més. Jo compro el bròquil congelat i el faig amb la Lekué, o amb un bol tapat amb un plat apte per a microones.
Mentre es cuina la verdura, escalfem un raig d’oli d’oliva en una paella mitjana i hi posem el tempeh, tallat a tires. Immediatament hi aboquem un raig de salsa de soja, un raig de vinagre, mitja culleradeta de cúrcuma en pols i una mica de pebre negre. Ho cuinem a foc mig durant uns 5 minuts, donant-li la volta una vegada, i fins que el tempeh quedi un xic torrat.
Apartem el tempeh fet i, a la mateixa paella, escalfem durant 1 minut (a cada banda) la tortilla mexicana. Quan encara està calenta, hi posem la resta d’ingredients i la dobleguem per la meitat.
Servim la tortilla amb el nostre acompanyament de verdura (amanida amb oli i sal, o com ens agradi), i voilà!
Espero que us agradi aquesta idea i que us la feu vostra. Si pengeu fotos de les vostres creacions a instagram no oblideu etiquetar-me perquè les pugui veure, que em farà molta il·lusió!
Bon profit!