La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
05 abril 2022 · 332
autor@
La Vegana Mandrosa




Tacos a la meva

A mig camí entre la pizza i l’entrepà hi ha una opció meravellosament versàtil, ràpida de preparar, i que crec que no tenim prou en compte: els «tacos» o «fajitas». Aquests plats tradicionalment mexicans ens ofereixen la textura i barreja de sabors de la pizza, però en general són molt més ràpids de cuinar (si més no, la meva versió ho és).
 
En principi, els «tacos» es fan amb una tortilla de blat de moro, però per aquesta recepta també ens serveix una tortilla de blat normal (la que he fet servir jo). Podeu escollir el que més us convingui! Demano disculpes als mexicans per avançat, ja que la meva versió és boníssima però, tot sigui dit, poc fidel a l’original.
 
Us recordo que a sota trobareu l’enllaç a la vídeo-recepta, com sempre! (Per cert, si em voleu seguir per instagram, on penjo aquestes i altres vídeo-receptes, sóc @laveganamandrosa).
 
Ara sí, comencem:
 
 
 

Ingredients 

Per 1 taco més l’acompanyament, però en podeu menjar 2 o 3 o els que el cos us demani ;)
 
  • 1 tortilla de blat o blat de moro (estil mexicà)
  • 1/3 de bloc de tempeh (alternativament, tofu)
  • 1 o 2 cullerades de salsa de tomàquet (o tomàquet natural triturat)
  • 1 cullerada gran d’hummus
  • una mica de bròquil o alguna altra verdura per acompanyar
  • salsa de soja
  • vinagre (normal o de poma)
  • cúrcuma en pols
  • pebre negre
  • sal
  • oli d’oliva
 
 

Procediment

Comencem cuinant l’acompanyament de verdura que haguem escollit, que és el que tardarà més. Jo compro el bròquil congelat i el faig amb la Lekué, o amb un bol tapat amb un plat apte per a microones. 
 
Mentre es cuina la verdura, escalfem un raig d’oli d’oliva en una paella mitjana i hi posem el tempeh, tallat a tires. Immediatament hi aboquem un raig de salsa de soja, un raig de vinagre, mitja culleradeta de cúrcuma en pols i una mica de pebre negre. Ho cuinem a foc mig durant uns 5 minuts, donant-li la volta una vegada, i fins que el tempeh quedi un xic torrat.
 
Apartem el tempeh fet i, a la mateixa paella, escalfem durant 1 minut (a cada banda) la tortilla mexicana. Quan encara està calenta, hi posem la resta d’ingredients i la dobleguem per la meitat.
 
Servim la tortilla amb el nostre acompanyament de verdura (amanida amb oli i sal, o com ens agradi), i voilà! 
 
Espero que us agradi aquesta idea i que us la feu vostra. Si pengeu fotos de les vostres creacions a instagram no oblideu etiquetar-me perquè les pugui veure, que em farà molta il·lusió! 
 
Bon profit!
 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
La Vegana Mandrosa

Hola! Em faig dir "la vegana mandrosa", però les meves receptes són per a tothom: vegans, no vegans, mandrosos o no ;) Benvinguts!

Et vull animar a incorporar algunes de les meves creacions al teu dia a dia perquè mengis més plantes, que són sanes pel teu cos, cap, butxaca, i per aquest planeta meravellós on tenim la sort de viure <3

No sóc nutricionista (!), però fa 4 anys que m'alimento a base de plantes i he fet bastanta recerca sobre el tema. El meu metge em diu que segueixi fent el que estic fent, ha ha.

Què més? M'agrada el moniato! I les nabius! I l'hummus! Menjo més variat ara que quan era omnívora, la veritat. M'agrada debatre i compartir idees, i no et jutjaré pel simple fet que no siguis veggie, jo tampoc no ho era.

Salut i plantes :)

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Vi de nous 700ml
Vi de nous 700ml

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...