La teva veu
mel el remei
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Solans
Formatgeria Mas d'Eroles
Clot de les Soleres
Oidà!
Nadine Campos
Avui Sortim
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
Món Ferment
13 febrer 2024 · 644
autor@
Receptes Express




Sopa de verdures buida nevera

Sempre queden restes de verdures a la nevera, que moltes vegades no sabem què fer-ne i s'acaben fent malbé. Amb aquesta recepta fàcil les pots aprofitar i fer una sopa saludable i saborosa. També hi podem incorporar un tros de formatge que s'ha assecat. Si hi afegim llegums, serà un plat complet. Els flocs de civada li proporcionen una textura cremosa.





✅ Dificultat: baixa 🕓 Temps: Preparació: 15 minuts. Cocció: 40-50 minuts.
 
 

 INGREDIENTS  4 persones: 

  • 750 g de verdures variades (les que tinguem a la nevera): ceba, porro, pastanaga, col, bròquil, api, bledes, fulles de coliflor, enciam, escarola, tomàquet madur, espinacs congelats, etc. Com més varietat, millor!
  • 100-150 g a escollir entre: Flocs de civada, Arròs integral, Pèsols congelats o secs, Soja texturitzada, Llenties pelades, Blat sarraí, Cigrons cuits, etc.
  • Un tros de formatge sec.
  • 1,5 litres d’aigua.
  • Sal i oli.
     

COM ES FA

  • Tallar la ceba, el porro, la pastanaga i el tomàquet pelat a daus petits.
  • Tallar la resta de verdures a tires. Eliminar la tija de la col i de la coliflor. El carbassó a daus.
  • Sofregir uns 10 minuts  la ceba amb el porro, la pastanaga i el tomàquet. Escalfar 1,5 litres d’aigua.
  • Afegir l’aigua bullint al sofregit.
  • Incorporar les verdures tallades i el tros de formatge sec.
  • Agreguem els components secs, una culleradeta de sal i remenar.
  • Tapar i bullir a foc suau de 30 a 40 minuts segons els ingredients escollits.
Si queda molt espessa, aclarir amb una mica d’aigua.
Si el formatge no s’ha desfet, tallar-lo a bocins petits.
Servir ben calenta.
Si s’ha posat llegum, és un plat ben complert i saludable.
Espero que us agradi aquesta recepta fàcil i econòmica. Bon profit!




Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Receptes Express

Canal de Cuina en Català Receptes Ràpides. Senzilles, Saludables, Econòmiques, Km 0 Fetes amb ing

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Cervesa BdeGust eco
Cervesa BdeGust eco

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...