autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
SALTEJAT DE CARXOFES I PÈSOLS AMB MILL
Recepta i imatge Original: freefood.es
6 racions
TEMPS DE COCCIÓ 40 min
NIVELL DE COMPLEXITAT Baix
INGREDIENTS
-
250g de mill
-
8 carxofes
-
200g de carbassa
-
150g de ceba
-
200g de pèsols
-
200g de porro
-
herbes provençals
-
opcional: julivert
-
oli d’oliva
-
sal
ELABORACIÓ:
Renta el mill i aboca’l a una olla amb el doble de quantitat d’aigua a foc mitjà. Quan bulli, tapa, baixa el foc, cuina 12 minuts, renta, cola i reserva.
Desgrana els pèsols i reserva.
Prepara un bol gran amb aigua i una cullerada de sal o un raig de suc de llimona. Aquest pas és per conservar les carxofes, que no s’oxidin ni es posin negres.
Talla la base de les carxofes i elimina les fulles lletges fins a acostar-te al centre i talla dos dits aproximadament per la part de la punta. La idea és que ens quedi el cor de les carxofes. Talla les carxofes en trossos petits i les afegeixes al bol amb aigua.
Pela i talla la ceba i el porro a trossos petits. Salteja-ho en una paella amb una mica de sal i un raig d’oli.
Afegeix les carxofes, el pebre i les herbes provençals.
Afegeix els pèsols desgranats.
Renta i talla la carbassa en trossos petits i afegeix a les carxofes.
Quan les carxofes i la resta d'ingredients estigui tendre, afegeix el mill. Salpebra al gust i afegeix un toc de julivert.
Bon profit!