La teva veu
Nadine Campos
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Molí de les Tinalles
Laura Solans
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
Món Ferment
03 febrer 2023 · 1005
autor@
Comarques al plat - Jo cuino en català
Comarques al Plat




Receptes de la Garrotxa - Comarques al plat

Peus de Porc de la Garrotxa amb castanyes

Ingredients
  • 4 peus de porc
  • 3 tomàquets
  • 2,5 cebes
  • 1 pastanaga i una branca d’api.
  • 4 grans d’all
  • 30 castanyes
  • Ratafia o vi ranci
  • 5 grs pebre negre en gra
  • 50 grs pernil salat
  • aigua, sal, pebre negre.
  • un farcellet d’herbes (llorer, sajolida, farigola i romaní)
  • xocolata
  • i una picada de castanyes (castanya torrada, alls , julivert i una galeta)

Elaboració:
1.- Els peus de porc si s’obtenen escaldats i pelats s’han de coure amb aigua, sal, llorer i ceba fins estovar-los.
(Si els obtenim bullits i salats s’han de posar en aigua d’un dia per a l’altre.)
 
2.- Bullim els peus de porc amb aigua, mitja ceba, i el pebre negre en gra.
Un cop arrenqui el bull ho mantindrem una hora.
 
3.- Un cop atemperats, enfarinem els peus de porc, els sofregirem, i els reservarem.
 
4.- En la mateixa cassola torrarem les castanyes i enrossirem les cebes esmicolades, amb un raig d’oli,  hi posarem l’all i un farcellet d’herbes, més farigola i romaní, el vi ranci, i després  el tomàquet. 
 
5.- Hi afegirem els peus de porc, la picada i uns encenalls de pernil salat,  i hi ho cobrirem amb aigua i ho deixarem coure 20 minuts.
 
6.- Més 10 al forn amb el gratinador per a donar-li aquell punt.
 
6(b).- Traurem els peus de porc, els desossarem i els posarem en un recipient rodó o rectangular individuals, i els gratinarem al forn.
 
7.- Els emplatarem amb una mica de salsa, les castanyes i un branquilló de farigola i/o romaní.





FESOLS de SANTA PAU temps i COCCIO


Ingredients
  • Fesols
  • Aigua mineral
  • 1 Pastanaga
  • 1/2 Ceba de Figueres
  • 1  full de llorer
  • Paciencia





Fesols de Santa Pau amb cansalada i botifarra


<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/UUE9kMGJ4pw" title="Recepta de fesols de Santa Pau amb  cansalada i botifarra / Comarques al plat / La Garrotxa" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>






Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Comarques al plat - Jo cuino en català
Comarques al Plat

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes de l'Alt Pirineu
Herbes de l'Alt Pirineu

Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromàtiques de manera artesanal. Tenim una hectàrea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà) a 1000 metres d'al...