La teva veu
Jordi Bosc...
La Circula...
Laura Cros...
Oidà!
peix a cas...
El Rinclow...
Xevi Gonza...
CataNostru...
NO ÉS MÀ...
Nadine Cam...
Daniele Di...
Comarques ...
Reeducant ...
Laura Sola...
Peixaterie...
Receptes E...
Yolanda - ...
Molí de l...
Elisenda S...
Mas Jalech
Món Ferme...
Marina Mir...
BonaTerra
Albert «C...
Mel dels E...
La Vegana ...
03 febrer 2023 · 374
autor@
Comarques al plat - Jo cuino en català
Comarques al Plat




Receptes de la Garrotxa - Comarques al plat

Peus de Porc de la Garrotxa amb castanyes

Ingredients
  • 4 peus de porc
  • 3 tomàquets
  • 2,5 cebes
  • 1 pastanaga i una branca d’api.
  • 4 grans d’all
  • 30 castanyes
  • Ratafia o vi ranci
  • 5 grs pebre negre en gra
  • 50 grs pernil salat
  • aigua, sal, pebre negre.
  • un farcellet d’herbes (llorer, sajolida, farigola i romaní)
  • xocolata
  • i una picada de castanyes (castanya torrada, alls , julivert i una galeta)

Elaboració:
1.- Els peus de porc si s’obtenen escaldats i pelats s’han de coure amb aigua, sal, llorer i ceba fins estovar-los.
(Si els obtenim bullits i salats s’han de posar en aigua d’un dia per a l’altre.)
 
2.- Bullim els peus de porc amb aigua, mitja ceba, i el pebre negre en gra.
Un cop arrenqui el bull ho mantindrem una hora.
 
3.- Un cop atemperats, enfarinem els peus de porc, els sofregirem, i els reservarem.
 
4.- En la mateixa cassola torrarem les castanyes i enrossirem les cebes esmicolades, amb un raig d’oli,  hi posarem l’all i un farcellet d’herbes, més farigola i romaní, el vi ranci, i després  el tomàquet. 
 
5.- Hi afegirem els peus de porc, la picada i uns encenalls de pernil salat,  i hi ho cobrirem amb aigua i ho deixarem coure 20 minuts.
 
6.- Més 10 al forn amb el gratinador per a donar-li aquell punt.
 
6(b).- Traurem els peus de porc, els desossarem i els posarem en un recipient rodó o rectangular individuals, i els gratinarem al forn.
 
7.- Els emplatarem amb una mica de salsa, les castanyes i un branquilló de farigola i/o romaní.





FESOLS de SANTA PAU temps i COCCIO


Ingredients
  • Fesols
  • Aigua mineral
  • 1 Pastanaga
  • 1/2 Ceba de Figueres
  • 1  full de llorer
  • Paciencia





Fesols de Santa Pau amb cansalada i botifarra


<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/UUE9kMGJ4pw" title="Recepta de fesols de Santa Pau amb  cansalada i botifarra / Comarques al plat / La Garrotxa" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>






Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Comarques al plat - Jo cuino en català
Comarques al Plat

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes de l'Alt Pirineu
Herbes de l'Alt Pirineu

Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromàtiques de manera artesanal. Tenim una hectàrea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà) a 1000 metres d'al...