400/500 g de pasta, 12/14 carxofes, 2 botifarres, 1 scamorza affumicata (formatge fumat que podeu trobar en qualsevol botiga italiana), o 250 g de emmental ratllat sal, oli, pebre?rc=Receptes-amb-carxofa!-306.html
12 carxofes, 1 llimona, 50 gr d´olives verdes sense pinyol, 100 gr de mozzarella, 2 ous, 2 tomàquets mitjans, julivert picat, 1 cullerada sopera de tàperes, 1 cullerada de cafè de harissa (salsa picant marroquí), sal, pebre?rc=Receptes-amb-carxofa!-306.html
3 o 4 espàrrecs verds picats, 2 carxofes a trossos, 1/2 patata a daus, 1 pastanaga petita, 1 tros de carabassó, oli d'oliva, 100 ml de nata líquida per cuinar (mig got), uns daus de pa sec, uns daus de pernil ibèric, sal?rc=Receptes-amb-carxofa!-306.html
4 carxofes, 200 g de farina de tempura, 100 ml d’aigua, sal fina, 2 llimones, 250 g de ricotta, 1 culleradeta de flors de farigola fresca, 8 tomàquets secs, 1 cullerada de tàperes, pebre negre, oli de gira-sol per fregir?rc=Receptes-amb-carxofa!-306.html
1 massa de pasta brisa pre-cuinada, 1 kilo de carxofes, 200 gr de mozzarella o formatge taleggio, 200 ml de crema de llet, 3/4 ous, pernil salat picat (opcional), mantega?rc=Receptes-amb-carxofa!-306.html