La teva veu
mel el remei
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Solans
Formatgeria Mas d'Eroles
Clot de les Soleres
Oidà!
Nadine Campos
Avui Sortim
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
Món Ferment
18 novembre 2021 · 1548
autor@
Mas Jalech




Recepta Codonyat

Mas Jalech
Mas Jalech

Portem 14 anys fem cultiu ecològic. Formem part d'una xarxa de pagesos i pageses agro-ecològica i fem intercanvi de productes per tal d'oferir la màxima varietat de fruites i hortalisses en f...


Ingredients:
  • Codonys
  • Sucre

Elaboració:
  1. Netejar i pelar i tallar els codonys.
  2. Pesar el codony tallat i afegir 2/3 parts de sucre. Ex. 1kg de codony = 0.666Kg de sucre
  3. Posar a bullir a foc molt lent i remenant. Quan ja treu suc i arriba a bullir, deixar 40min.
  4. Passar per el túrmix i tornar a posar a bullir a foc lent 20min. més. 
  5. Posar en un motlle i deixar-ho refredar. Després a la nevera. 
 
El codonyat al tenir més sucre es manté molt més temps a la nevera.
 
Totes les melmelades, recomanen deixar tota una nit la polpa, o la fruita trossejada, amb el sucre abans de posar a bullir. El sucre agafa més gust i treu líquid de manera que és més difícil que es pegui al fons de la cassola. Jo no ho faig per anar més de pressa.
 
Vaig començar a menjar codonyat fent el Camí de Sant Jaume. Feia un àpat formal al dia, i en tots els menús diaris de Castella i Galícia el codonyat amb formatge i anous hi era. Suposo que l'esforç de la caminada diària va fer reaccionar al meu cos per fer-me demanar algo que jo no havia menjat mai. 








 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Mas Jalech

Portem 14 anys fem cultiu ecològic. Formem part d'una xarxa de pagesos i pageses agro-ecològica i fem intercanvi de productes per tal d'oferir la màxima varietat de fruites i hortalisses en funció de la temporalitat i proximitat. Fem mercat el dijous a Granollers, a la plaça Perpinyà. El dissabte a La Garriga a la plaça de l'església i el dimecres a casa nostre, al Mas Jalech de Balenyà. Oferim cistelles a domicili els dimecres als Municipis de Seva, Tona, Aiguafreda, Sant Martí de Centelles, Centelles i Hostalets de Balenyà. I el dijous a La Garriga i Granollers.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes de l'Alt Pirineu
Herbes de l'Alt Pirineu

Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromàtiques de manera artesanal. Tenim una hectàrea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà) a 1000 metres d'al...