La teva veu
Laura Solans
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Nadine Campos
mel el remei
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Eco Agricultura MARJALA
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
25 setembre 2024 · 346
autor@
Receptes Express




Préssecs farcits de Festa Major!

Plat típic d'Esplugues de Llobregat des de 1776

INGREDIENTS 4 persones: 

  • 4 préssecs de vinya.
  • 350 g de salsitxa.
  • 1 Pebrot, 1 ceba, 1 all.
  • 4 tomàquets madurs.
  • 0,5 litres de brou de pollastre.
  • Ametlles torrades.
  • Pa ratllat.
  • Herbes al gust,
  • 100 ml de vi ranci.
  • Oli, sal i pebre.
 

COM ES FA

  • Sofregir 10 minuts amb una mica d’oli la ceba, l’all i el pebrot tallats petits. Mentrestant, ratllar el tomàquet.
  • Afegir-lo amb les herbes i coure uns 15 minuts més.
  • Treure la pell a les salsitxes i esmicolar-les.
  • Fregir en poc oli uns 10 minuts. Incorporar el vi i coure 5 minuts més.
  • Barrejar el sofregit amb la salsitxa i coure uns 5 minuts més.
  • Rentar bé el préssecs i tallar-los per la meitat i treure el pinyol.
  • Farcir els préssecs i posar a coure uns 15 minuts amb el brou.
  • Passar-ho a una safata de forn, posar una mica de pa ratllat per sobre.
  •  Coure al forn pre escalfat a 190ºC uns 35-40 minuts.
  • Remullar amb el brou de tant en tant.
  • Afegir les ametlles torrades picades per sobre i coure uns 5 minuts més.

Laboriós, però boníssim!




 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Receptes Express

Canal de Cuina en Català Receptes Ràpides. Senzilles, Saludables, Econòmiques, Km 0

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oleic Bovera
Oleic Bovera

Productors des de 1931 de oliva arbequina. Enginyer agronom especilaitzat en elaboració oli oliva