La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Solans
Nadine Campos
mel el remei
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Eco Agricultura MARJALA
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
26 juny 2024 · 742
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Propostes de receptes senzilles i delicioses per aquest estiu

L'estiu és el moment perfecte per gaudir de plats lleugers, frescos i plens de sabor. Aqui tens algunes receptes senzilles i delicioses per gaudir de la temporada estival, sense passar massa temps a la cuina.
 

Amanida de síndria i formatge feta

Ingredients:
 
  • 1/2 síndria
  • 200 g de formatge feta
  • 1 ceba vermella petita
  • Fulles de menta fresca
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre
Preparació:
 
Talla la síndria en daus petits i col·loca'ls en un bol gran.
Esmicola el formatge feta per sobre de la síndria.
Talla la ceba vermella a rodanxes fines i afegeix-les a l'amanida.
Afegeix fulles de menta fresca al gust.
Amaneix amb oli d'oliva, sal i pebre.
Barreja bé i serveix ben freda.

 

Gaspatxo tradicional

Ingredients:
 
  • 1 kg de tomàquets madurs
  • 1 pebrot verd
  • 1 cogombre
  • 1 gra d'all
  • 1/2 ceba
  • 50 g de pa del dia anterior
  • 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 2 cullerades de vinagre de vi blanc
  • Sal al gust
  • Aigua (si cal)

Preparació:
 
Pela els tomàquets i el cogombre, i talla'ls a trossos grans.
Talla el pebrot, la ceba i l'all.
Remulla el pa amb una mica d'aigua.
Col·loca tots els ingredients en una batedora i tritura fins obtenir una textura suau.
Afegeix l'oli d'oliva, el vinagre i la sal, i torna a triturar.
Si el gaspatxo és massa espès, afegeix una mica d'aigua fins aconseguir la consistència desitjada.
Deixa refredar a la nevera abans de servir.

 

Broquetes de pollastre a la llimona

Ingredients:
 
  • 500 g de pit de pollastre
  • 2 llimones
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 2 grans d'all picats
  • Fulles de romaní fresc
  • Sal i pebre

Preparació:
 
Talla el pit de pollastre en daus de mida mossegada.
En un bol gran, barreja el suc de les llimones, l'oli d'oliva, l'all picat, el romaní, la sal i el pebre.
Afegeix els daus de pollastre a la barreja i deixa marinar a la nevera durant almenys 30 minuts.
Enfila els daus de pollastre en broquetes.
Cou les broquetes a la graella o en una paella amb una mica d'oli, fins que el pollastre estigui ben cuit.
Serveix amb una amanida fresca o amb arròs.

 

Tàrtar de tonyina

Ingredients:
 
  • 300 g de tonyina fresca de qualitat sashimi
  • 1 alvocat madur
  • 1 ceba tendra
  • Suc d'una llima
  • Salsa de soja
  • Oli de sèsam
  • Llavors de sèsam torrat
  • Sal i pebre

Preparació:
 
Talla la tonyina en daus petits.
Pela i talla l'alvocat a daus de mida similar.
Pica la ceba tendra finament.
En un bol gran, barreja la tonyina, l'alvocat i la ceba tendra.
Afegeix el suc de llima, la salsa de soja, l'oli de sèsam, la sal i el pebre, i barreja bé.
Serveix el tàrtar de tonyina decorat amb llavors de sèsam torrat.
 

Gelat de plàtan i nabius

Ingredients:
 
  • 3 plàtans madurs
  • 200 g de nabius
  • 1 iogurt grec natural
  • 1 cullerada de mel (opcional)

Preparació:
 
Pela els plàtans i talla'ls a rodanxes.
Congela les rodanxes de plàtan durant almenys 2 hores.
En una batedora, barreja els plàtans congelats, els nabius, el iogurt grec i la mel (si s'utilitza).
Tritura fins obtenir una consistència cremosa.
Serveix immediatament o guarda al congelador fins al moment de servir.

 
 
Aquestes receptes senzilles i fresques són perfectes per gaudir de l'estiu sense passar massa temps a la cuina. Amb ingredients frescos i de temporada, pots preparar àpats deliciosos i saludables que agradaran a tota la família. Gaudeix de l'estiu amb aquestes propostes culinàries!


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Xai de ramat o d’engreix
Xai de ramat o d’engreix

Aniol SL: Xai Ecològic criat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al terme d'Olot. Segells CCPAE i Fet al Parc. El nostre ramat d'ovella ripollesa té una de les millors p...