26 juny 2024 · 467
autor@
Oidà




Propostes de receptes senzilles i delicioses per aquest estiu

L'estiu és el moment perfecte per gaudir de plats lleugers, frescos i plens de sabor. Aqui tens algunes receptes senzilles i delicioses per gaudir de la temporada estival, sense passar massa temps a la cuina.
 

Amanida de síndria i formatge feta

Ingredients:
 
  • 1/2 síndria
  • 200 g de formatge feta
  • 1 ceba vermella petita
  • Fulles de menta fresca
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre
Preparació:
 
Talla la síndria en daus petits i col·loca'ls en un bol gran.
Esmicola el formatge feta per sobre de la síndria.
Talla la ceba vermella a rodanxes fines i afegeix-les a l'amanida.
Afegeix fulles de menta fresca al gust.
Amaneix amb oli d'oliva, sal i pebre.
Barreja bé i serveix ben freda.

 

Gaspatxo tradicional

Ingredients:
 
  • 1 kg de tomàquets madurs
  • 1 pebrot verd
  • 1 cogombre
  • 1 gra d'all
  • 1/2 ceba
  • 50 g de pa del dia anterior
  • 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 2 cullerades de vinagre de vi blanc
  • Sal al gust
  • Aigua (si cal)

Preparació:
 
Pela els tomàquets i el cogombre, i talla'ls a trossos grans.
Talla el pebrot, la ceba i l'all.
Remulla el pa amb una mica d'aigua.
Col·loca tots els ingredients en una batedora i tritura fins obtenir una textura suau.
Afegeix l'oli d'oliva, el vinagre i la sal, i torna a triturar.
Si el gaspatxo és massa espès, afegeix una mica d'aigua fins aconseguir la consistència desitjada.
Deixa refredar a la nevera abans de servir.

 

Broquetes de pollastre a la llimona

Ingredients:
 
  • 500 g de pit de pollastre
  • 2 llimones
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 2 grans d'all picats
  • Fulles de romaní fresc
  • Sal i pebre

Preparació:
 
Talla el pit de pollastre en daus de mida mossegada.
En un bol gran, barreja el suc de les llimones, l'oli d'oliva, l'all picat, el romaní, la sal i el pebre.
Afegeix els daus de pollastre a la barreja i deixa marinar a la nevera durant almenys 30 minuts.
Enfila els daus de pollastre en broquetes.
Cou les broquetes a la graella o en una paella amb una mica d'oli, fins que el pollastre estigui ben cuit.
Serveix amb una amanida fresca o amb arròs.

 

Tàrtar de tonyina

Ingredients:
 
  • 300 g de tonyina fresca de qualitat sashimi
  • 1 alvocat madur
  • 1 ceba tendra
  • Suc d'una llima
  • Salsa de soja
  • Oli de sèsam
  • Llavors de sèsam torrat
  • Sal i pebre

Preparació:
 
Talla la tonyina en daus petits.
Pela i talla l'alvocat a daus de mida similar.
Pica la ceba tendra finament.
En un bol gran, barreja la tonyina, l'alvocat i la ceba tendra.
Afegeix el suc de llima, la salsa de soja, l'oli de sèsam, la sal i el pebre, i barreja bé.
Serveix el tàrtar de tonyina decorat amb llavors de sèsam torrat.
 

Gelat de plàtan i nabius

Ingredients:
 
  • 3 plàtans madurs
  • 200 g de nabius
  • 1 iogurt grec natural
  • 1 cullerada de mel (opcional)

Preparació:
 
Pela els plàtans i talla'ls a rodanxes.
Congela les rodanxes de plàtan durant almenys 2 hores.
En una batedora, barreja els plàtans congelats, els nabius, el iogurt grec i la mel (si s'utilitza).
Tritura fins obtenir una consistència cremosa.
Serveix immediatament o guarda al congelador fins al moment de servir.

 
 
Aquestes receptes senzilles i fresques són perfectes per gaudir de l'estiu sense passar massa temps a la cuina. Amb ingredients frescos i de temporada, pots preparar àpats deliciosos i saludables que agradaran a tota la família. Gaudeix de l'estiu amb aquestes propostes culinàries!


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oleic Bovera
Oleic Bovera

Productors des de 1931 de oliva arbequina. Enginyer agronom especilaitzat en elaboració oli oliva