La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
30 agost 2022 · 1175
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Pollastre a la cervesa

Imatge i recepta original: cocinacaserayfacil.com 

 

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

  • 8 cuixes de pollastre o un pollastre sencer
  • 2 grans d'all
  • 2 cebes
  • 4 pastanagues
  • 1 pebrot vermell
  • farigola i romaní sec
  • 2 fulles de llorer
  • 1l de cervesa
  • 2 cullerades de farina
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ:


Si fem servir un pollastre sencer trossegem el pit i les cuixes. Si fem servir només cuixes de pollastre podem passar directament al pas següent.
 
En una cassola alta hi posem un raig d'oli a escalfar a foc lent. Quan estigui calent afegim el pollastre i segellem per totes dues bandes, que agafi color però que ens quedi cru per dins. Aproximadament amb uns 3 o 4 minuts de cocció serà suficient. Un cop passats els minuts retirem el pollastre i el reservem.
 
Amb el mateix oli que hem fet servir pel pollastre afegim l'all, la ceba i el pebrot vermell ben picats. Afegim també les pastanagues tallades en rodelles ben fines. Salpebrem i remenem constantment mentre cuinem uns 15 minuts a foc suau.
 
Passat aquest temps i quan la ceba ja ens quedi transparent i la pastanaga parcialment cuita, hi afegim les dues cullerades de farina, que ens ajudarà a donar consistència al plat.

Barregem tots els ingredients i integrem la farina amb la verdura. Deixem cuinar un parell de minuts més a foc suau.
 
Ara és el moment d'afegir el pollastre de nou a la cassola. Afegim també el romaní, la farigola i el llorer i ho cobrim tot amb una generosa quantitat de cervesa. Si t'agrada el gust més fort tria un tipus de cervesa més forta o pel contrari tria una de més suau. L'alcohol quedarà totalment evaporat durant la cocció.

Barregem i integrem bé tots els ingredients i deixem coure a foc suau durant 40-45 minuts o fins que la salsa quedi reduida i més espesa. El pollastre ha de quedar totalment cuit per dins.

Bon profit!!

 



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes de l'Alt Pirineu
Herbes de l'Alt Pirineu

Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromàtiques de manera artesanal. Tenim una hectàrea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà) a 1000 metres d'alÃ...