autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
Pizza casolana amb verdures i molt sabor
Hola! No us deixeu enganyar per la foto... Aquesta pizza porta verd, sí. Però també té molt sabor i és apta per a vegetarians, vegans, intolerants a la lactosa i, si fem servir una massa sense gluten, també per a celíacs!
Ingredients:
-
massa de pizza, comprada o feta a casa
-
salsa de tomàquet
-
una patata mitjana
-
una ceba
-
una o dues cullerades d’olivada
-
un pebrot groc petit (o mig si és gran)
-
un grapat de fulles de ruca
-
orenga i/o alfàbrega al gust
Procediment:
Preescalfem el forn a 250º. Comencem tallant la ceba a tires, la patata a rodanxes primetes i el pebrot a daus no massa grans. Per estalviar-nos temps de forn, podem fer una mica la patata i el pebrot al microones (3-4 minuts al Lekué o similars hauria de ser suficient).
Estirem la massa de pizza i comencem a muntar-la. Primer, unes dues cullerades de salsa de tomàquet, seguida per la ceba, les rodanxes de patata, els daus de pebrot i l’olivada. Per sobre, les espècies en la quantitat que ens agradi.
Posem la pizza al forn, uns 10-12 minuts (o fins que les verdures estiguin cuites, si no les hem fet amb antelació al microones haureu d’abaixar una mica la temperatura del forn i allargar el temps de cocció).
Quan hagi passat el temps, traiem la pizza del forn i hi afegim les fulles de ruca. I ja està, pizza original, vegetal i boníssima llesta per a gaudir!