autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
Pipirrana, recepta refrescant de Jaén
imatge i recepta original: recetasdeescandalo.com
INGREDIENTS:
-
2 ous
-
4 tomàquets
-
1 ceba tendra
-
1 pebrot verd italià
-
2 grans d'all
-
150 gr de tonyina en conserva
-
Oli d'oliva i sal
ELABORACIÓ:
En primer lloc coem els ous, els podem fer un dia abans per poder refredar-los bé a la nevera o un cop cuits refredar-los ràpidament amb aigua freda o glaçons.
Rentem els tomàquets, els pelem i els tallem a trossets, pelem i tallem també la ceba i l'afegim en un bol juntament amb el tomàquet
Rentem el pebrot, li retirem les llavors i el tallem igualment a trossets. l'afegim al bol.
Pelem i piquem els grans d'all molt fins i els posem en un bol més petit.
Un cop tenim els ous durs freds, traiem amb molt de compte el rovell i els afegim als alls picats, els aixafem amb una forquilla juntament amb una mica d'oli d'oliva i sal. Aquesta serà el nostre amanit, el que se'n diu pipirrana.
Tallem la clara dels ous i l'afegim al bol amb les altres verdures.
Deixem escórrer la tonyina i l'anem afegint també al bol.
Ho barregem tot bé i li posem pel damunt la "pipirrana"
Ho deixem una estona a la nevera per menjar el plat ben fred!