La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Nadine Campos
mel el remei
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Eco Agricultura MARJALA
Receptes Express
Laura Solans
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
31 agost 2023 · 1049
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Pipirrana, recepta refrescant de Jaén

imatge i recepta original: recetasdeescandalo.com


INGREDIENTS:

  • 2 ous
  • 4 tomàquets
  • 1 ceba tendra
  • 1 pebrot verd italià
  • 2 grans d'all
  • 150 gr de tonyina en conserva
  • Oli d'oliva i sal

ELABORACIÓ:

En primer lloc coem els ous, els podem fer un dia abans per poder refredar-los bé a la nevera o un cop cuits refredar-los ràpidament amb aigua freda o glaçons.

Rentem els tomàquets, els pelem i els tallem a trossets, pelem i tallem també la ceba i l'afegim en un bol juntament amb el tomàquet

Rentem el pebrot, li retirem les llavors i el tallem igualment a trossets. l'afegim al bol.

Pelem i piquem els grans d'all molt fins i els posem en un bol més petit.

Un cop tenim els ous durs freds, traiem amb molt de compte el rovell i els afegim als alls picats, els aixafem amb una forquilla juntament amb una mica d'oli d'oliva i sal. Aquesta serà el nostre amanit, el que se'n diu pipirrana.

Tallem la clara dels ous i l'afegim al bol amb les altres verdures.

Deixem escórrer la tonyina i l'anem afegint també al bol.

Ho barregem tot bé i li posem pel damunt la "pipirrana"

Ho deixem una estona a la nevera per menjar el plat ben fred!


 



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Xai de ramat o d’engreix
Xai de ramat o d’engreix

Aniol SL: Xai Ecològic criat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al terme d'Olot. Segells CCPAE i Fet al Parc. El nostre ramat d'ovella ripollesa té una de les millors p...