No hi ha res equiparable a unes autèntiques patates fregides, però per aquells dies quan ens vénen de gust aliments més lleugers, existeix una alternativa totalment satisfactòria: les patates «fregides» al forn. Tècnicament són patates al forn i prou, però el procés d’elaboració i la manera de presentar-les fan que puguin substituir les seves germanes fregides en gairebé qualsevol ocasió.
La recepta és ben senzilla, i l’èxit està garantit! Us hi animeu?
Ingredients
Procediment
Preescalfar forn a 190º. Rentar i tallar les patates a tires més aviat primes, i de l’amplada d’un dit aproximadament. (Opcional: deixar-les en remull 30 minuts). Eixugar-les molt bé amb un drap i, si en tenim, amb una centrifugadora d’amanida.
Un cop netes i eixugades, les posem en una safata de forn amb paper vegetal i hi tirem l’oli (que totes les patates en quedin una mica untades), la sal i la resta d’espècies al gust. Les fem al forn durant 20 minuts. Un cop transcorreguts, les traiem un moment i les girem amb una espàtula. Tornem a posar-les al forn 20 minuts més, pujant una mica la temperatura (a 220º).
I ja ho tenim, patates (no) fregides llestes per acompanyar qualsevol plat, o per si soles amb la nostra salsa preferida.
Que aprofiti!