La teva veu
Mas Jalech
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Eco Agricultura MARJALA
Oleic9 by Ocean Amenities SLU
Cor del Montseny
mel el remei
Lleteria Les Feixes
Laura Solans
Or de Vall Major
Nadine Campos
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
28 juny 2022 · 1113
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Patates (no) fregides

No hi ha res equiparable a unes autèntiques patates fregides, però per aquells dies quan ens vénen de gust aliments més lleugers, existeix una alternativa totalment satisfactòria: les patates «fregides» al forn. Tècnicament són patates al forn i prou, però el procés d’elaboració i la manera de presentar-les fan que puguin substituir les seves germanes fregides en gairebé qualsevol ocasió.

La recepta és ben senzilla, i l’èxit està garantit! Us hi animeu?

 

Ingredients

 

  • 1 patata mitjana/gran per persona
  • oli d’oliva
  • sal al gust
  • pebre al gust
  • espècies al gust (pebre vermell, herbes provençals i/o romaní...)

 

 

Procediment

 

Preescalfar forn a 190º. Rentar i tallar les patates a tires més aviat primes, i de l’amplada d’un dit aproximadament. (Opcional: deixar-les en remull 30 minuts). Eixugar-les molt bé amb un drap i, si en tenim, amb una centrifugadora d’amanida.

Un cop netes i eixugades, les posem en una safata de forn amb paper vegetal i hi tirem l’oli (que totes les patates en quedin una mica untades), la sal i la resta d’espècies al gust. Les fem al forn durant 20 minuts. Un cop transcorreguts, les traiem un moment i les girem amb una espàtula. Tornem a posar-les al forn 20 minuts més, pujant una mica la temperatura (a 220º).

I ja ho tenim, patates (no) fregides llestes per acompanyar qualsevol plat, o per si soles amb la nostra salsa preferida.

Que aprofiti!



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
CERVESA BLAT LO VILOT
CERVESA BLAT LO VILOT

Can Tria Ecològic : Estem en una masia on fem producció ecològica de verdura, maduixots i pans en un forn de llenya..