Escalivem els pebrots i els reservem en una escorredora.
Obrim la llauna de tonyina i la deixem escórrer.
En un bol de mida adient, posem el pa esmicolat amb les mans.
Afegim la llet i ho deixem remullar uns minuts.
Incorporem al bol els ous, els pebrots i la tonyina.
Salpebrem. Ho batem tot fins a obtenir una pasta homogènia.
Encenem el forn a 180ºC. Posem una safata fonda amb aigua al forn perquè es vagi escalfant.
La mida d'aquesta safata ha de permetre que el motlle hi càpiga bé, sobri espai per totes bandes i l'aigua cobreixi com a mínim una tercera part de l'alçada del motlle.
Abans d'omplir el motlle, l'untarem amb mantega, cobrirem el fons i els dos laterals estrets amb una tira de paper de forn tallada a la mida i ho tornarem a untar.
Després abocarem la barreja i sacsejarem suaument per anivellar.
Fet d'aquesta manera, un cop cuit i refredat, serà més fàcil de desemmotllar i mantenir la forma.
Omplim el motlle i l'entrem al forn calent 45 minuts. Punxem amb un escuradents i si surt net el pastís està llest. Si queda massa daurat i encara no està cuit, el podem cobrir amb paper d'alumini perquè no es cremi.
Un cop cuit, el traiem del forn i el deixem refredar a temperatura ambient.
Entrem a la nevera de 4 a 6 hores abans de servir.
Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromà tiques de manera artesanal. Tenim una hectà rea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà ) a 1000 metres d'alÃ...