La teva veu
Laura Sola...
Oidà!
Laura Cros...
Jordi Bosc...
Peixaterie...
Yolanda - ...
Nadine Cam...
La Vegana ...
Marina Mir...
Carme Peir...
Llibreria ...
Ester Peri...
Ulises Cra...
Mas Jalech
Deméter
La Kuina d...
Marta Vila
Daniele Di...
21 juny 2022 · 117
Comparteix a les xarxes i guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 euros!

Pastís fred de pebrot i tonyina

Imatge i recepta original: kilometre0.cat 

INGREDIENTS per a 5-6 persones:

  • 300 g de tonyina amb oli
  • 6 ous
  • 2 pebrots escalivats
  • 250 ml de llet sencera
  • 100 g de pa
  • Sal
  • Pebre blanc mòlt
 

ELABORACIÓ:

  • Escalivem els pebrots i els reservem en una escorredora.
  • Obrim la llauna de tonyina i la deixem escórrer.
  • En un bol de mida adient, posem el pa esmicolat amb les mans.
  • Afegim la llet i ho deixem remullar uns minuts.
  • Incorporem al bol els ous, els pebrots i la tonyina.
  • Salpebrem. Ho batem tot fins a obtenir una pasta homogènia.
  • Encenem el forn a 180ºC. Posem una safata fonda amb aigua al forn perquè es vagi escalfant.
  • La mida d'aquesta safata ha de permetre que el motlle hi càpiga bé, sobri espai per totes bandes i l'aigua cobreixi com a mínim una tercera part de l'alçada del motlle. 
  • Abans d'omplir el motlle, l'untarem amb mantega, cobrirem el fons i els dos laterals estrets amb una tira de paper de forn tallada a la mida i ho tornarem a untar.
  • Després abocarem la barreja i sacsejarem suaument per anivellar.
  • Fet d'aquesta manera, un cop cuit i refredat, serà més fàcil de desemmotllar i mantenir la forma. 
  • Omplim el motlle i l'entrem al forn calent 45 minuts. Punxem amb un escuradents i si surt net el pastís està llest. Si queda massa daurat i encara no està cuit, el podem cobrir amb paper d'alumini perquè no es cremi.
  • Un cop cuit, el traiem del forn i el deixem refredar a temperatura ambient.
  • Entrem a la nevera de 4 a 6 hores abans de servir.

Bon profit!


Veure recepta original





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 euros!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta clients, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Mel de milflors 1kg
Mel de milflors 1kg

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...

Oleic Bovera
Oleic Bovera

Productors des de 1931 de oliva arbequina. Enginyer agronom especilaitzat en elaboració oli oliva