La teva veu
Laura Solans
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Nadine Campos
mel el remei
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Eco Agricultura MARJALA
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
30 octubre 2024 · 250
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Panellets de pinyons per la Castanyada

 

Ingredients

  • 500 g d'ametlla mòlta
  • 400 g de sucre
  • 150 g de patata (o moniato) cuita
  • 1 llimona (la ratlladura)
  • 2 rovells d'ou
  • 200 g de pinyons
  • 1 ou batut (per pintar els panellets)
 

Elaboració

 
Prepara la base: Pela la patata o el moniato i bull-lo fins que estigui ben cuit. Escorre'l bé i aixafa'l amb una forquilla fins a obtenir un puré fi. Deixa que es refredi completament.
 
Mescla els ingredients: En un bol gran, barreja l'ametlla molta amb el sucre i la ratlladura de llimona. Afegeix el puré de patata i un dels rovells d'ou. Mescla-ho bé fins a obtenir una massa homogènia i compacta. Si la massa està massa enganxosa, pots afegir una mica més d'ametlla molta.
 
Reposa la massa: Deixa reposar la massa a la nevera durant almenys 1 hora per a què agafi consistència i sigui més fàcil de manipular.
 
Forma els panellets: Prepara un plat amb els pinyons. Agafa petites porcions de la massa i fes boletes d'uns 2-3 cm de diàmetre. Arrebossa cada boleta amb els pinyons pressionant lleugerament perquè s'enganxin.
 
Pinta els panellets: Col·loca els panellets sobre una safata de forn coberta amb paper de forn. Bat l'ou i pinta la superfície dels panellets amb un pinzell de cuina. Això els donarà un bonic color daurat.
 
Enforna: Preescalfa el forn a 180 °C. Enforna els panellets durant uns 10-12 minuts o fins que estiguin daurats. Vigila’ls perquè es poden enrossir ràpidament.
 
Deixa refredar: Un cop cuits, deixa que els panellets es refredin a temperatura ambient abans de servir-los.
 
Consell: Si vols variar, pots fer panellets d'altres gustos. Per exemple, pots afegir una mica de coco ratllat a la massa i fer boletes recobertes de coco, o afegir cacau en pols per fer panellets de xocolata.
 
Gaudeix dels panellets acompanyats de castanyes torrades i moscatell per celebrar la Castanyada de la manera més tradicional! Bon profit! 🌰✨


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oleic Bovera
Oleic Bovera

Productors des de 1931 de oliva arbequina. Enginyer agronom especilaitzat en elaboració oli oliva