autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
Panellets de pinyons per la Castanyada
Ingredients
-
500 g d'ametlla mòlta
-
400 g de sucre
-
150 g de patata (o moniato) cuita
-
1 llimona (la ratlladura)
-
2 rovells d'ou
-
200 g de pinyons
-
1 ou batut (per pintar els panellets)
Elaboració
Prepara la base: Pela la patata o el moniato i bull-lo fins que estigui ben cuit. Escorre'l bé i aixafa'l amb una forquilla fins a obtenir un puré fi. Deixa que es refredi completament.
Mescla els ingredients: En un bol gran, barreja l'ametlla molta amb el sucre i la ratlladura de llimona. Afegeix el puré de patata i un dels rovells d'ou. Mescla-ho bé fins a obtenir una massa homogènia i compacta. Si la massa està massa enganxosa, pots afegir una mica més d'ametlla molta.
Reposa la massa: Deixa reposar la massa a la nevera durant almenys 1 hora per a què agafi consistència i sigui més fàcil de manipular.
Forma els panellets: Prepara un plat amb els pinyons. Agafa petites porcions de la massa i fes boletes d'uns 2-3 cm de diàmetre. Arrebossa cada boleta amb els pinyons pressionant lleugerament perquè s'enganxin.
Pinta els panellets: Col·loca els panellets sobre una safata de forn coberta amb paper de forn. Bat l'ou i pinta la superfície dels panellets amb un pinzell de cuina. Això els donarà un bonic color daurat.
Enforna: Preescalfa el forn a 180 °C. Enforna els panellets durant uns 10-12 minuts o fins que estiguin daurats. Vigila’ls perquè es poden enrossir ràpidament.
Deixa refredar: Un cop cuits, deixa que els panellets es refredin a temperatura ambient abans de servir-los.
Consell: Si vols variar, pots fer panellets d'altres gustos. Per exemple, pots afegir una mica de coco ratllat a la massa i fer boletes recobertes de coco, o afegir cacau en pols per fer panellets de xocolata.
Gaudeix dels panellets acompanyats de castanyes torrades i moscatell per celebrar la Castanyada de la manera més tradicional! Bon profit! 🌰✨