La teva veu
Mas Jalech
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Eco Agricultura MARJALA
Oleic9 by Ocean Amenities SLU
Cor del Montseny
mel el remei
Lleteria Les Feixes
Laura Solans
Or de Vall Major
Nadine Campos
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
10 octubre 2023 · 1103
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Orada amb salsa verda

Imatge i recepta original: bonviveur.es 

Ingredients (per a 2 persones)

  • 2 filets d'orada
  • 1 pessic de sal
  • 1 manat de julivert
  • 1 gra d'all
  • 1/4 de ceba
  • 30 ml d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de farina de blat de moro (maizena)
  • 1/2 got de brou de peix o aigua
  • 1/2 got de vi blanc
  • 6 cloïses
  • Pebre negre

Posem en un plat els filets de orada tallats (millor demanar-ho a la peixateria), els salem i reservem

Piquem molt fi el manat de julivert, el gra d'all i el quart de ceba. Reservem.
 
Dins d'una cassola posem 30 ml d'oli d'oliva i fregim l'all, li afegim la ceba picada i ho coem bé. Mentre es va escalfant dissolem una culleradeta de maizena amb mig got de brou de peix o aigua.

Un cop la ceba està ben toveta li afegim mig got de vi blanc i deixem que s'evapori l'alcohol, seguidament li afegim la maizena que hem diluït previament amb el brou o l'aigua. Ho remenem tot molt bé fins a aconseguir una salsa ben lligada. Li afegim gairebé tot el julivert picat i la resta la reservem per decorar el plat.

Cuinem la salsa durant uns minuts a foc mig o fins que veiem que es va espessint.

Un cop tenim la salsa lligada li afegim els filets de la orada amb la pell cap per avall i les 6 cloïses ben netes perquèn es vagin obrint i li donguin més sabor al plat.

Deixem coure el conjunt a foc mig durant uns 6 minuts, un cop llest rectifiquem, si cal, de sal i pebre.

Apaguem el foc i deixem reposar un parell de minuts més.

Ja podem emplatar decorant amb una mica més de julivert pel damunt.

Bon profit!
 



 



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Xai de ramat o d’engreix
Xai de ramat o d’engreix

Aniol SL: Xai Ecològic criat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al terme d'Olot. Segells CCPAE i Fet al Parc. El nostre ramat d'ovella ripollesa té una de les millors p...