Ingredients
	Per a les llenties i verdures
	 
	- 
		300 g de llenties verdes (puy o de pell tacada)
- 
		2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- 
		2 pastanagues, pelades i tallades a rodanxes
- 
		4 escalunyes petites o 2 cebes petites, tallades a quarts
- 
		1 pastilla de brou vegetal
- 
		100 g de concentrat de tomàquet
- 
		300 g de verdures de primavera (col hispi, espinacs, bledes o créixens), tallades a trossos
	Per al pesto de créixens i nous
	 
	- 
		150 g de créixens
- 
		150 g de nous
- 
		50 g de formatge curat ratllat (opcional, es pot substituir per llevat nutricional per una versió vegana)
- 
		150 ml d’oli d’oliva verge extra
- 
		1-2 llimones (suc i ratlladura)
- 
		Sal i pebre al gust
	 
	Elaboració
	Preparació del pesto
En un processador d’aliments o batedora, afegeix els créixens, les nous, el formatge (si es fa servir) i la ratlladura de llimona.
Tritura-ho tot afegint a poc a poc l’oli d’oliva fins a obtenir una textura gruixuda però homogènia.
Afegeix-hi el suc de llimona, sal i pebre al gust. Reserva-ho en un pot hermètic cobert amb una capa fina d’oli d’oliva per evitar l’oxidació.
	 
	 
	En una cassola mitjana, cobreix les llenties amb aigua freda i porta-les a ebullició. Cou-les a foc mitjà durant uns 20 minuts o fins que estiguin gairebé tendres. Escorre-les i reserva-les.
	 
	En una paella gran, escalfa l’oli d’oliva a foc mitjà-baix i sofregeix les pastanagues i les escalunyes fins que es caramel·litzin lleugerament (uns 15-20 minuts).
	 
	Afegeix-hi el concentrat de tomàquet i barreja-ho bé.
	 
	Incorpora les llenties escorregudes, esmicolant-hi la pastilla de brou vegetal i afegint-hi 500 ml d’aigua.
	 
	Deixa-ho coure uns 10 minuts més, afegint-hi aigua si cal, fins a aconseguir una textura lleugerament cremosa.
	 
	Quan les llenties estiguin tendres i sucoses, afegeix-hi les verdures de primavera i remena-les durant 2-3 minuts, just fins que es marceixin però conservin una mica de textura.
	 
	Serveix les llenties calentes amb una cullerada generosa de pesto de créixens i nous per sobre.
	 
	Es pot acompanyar amb pa torrat o una amanida fresca per completar el plat.