La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
02 febrer 2022 · 1450
autor@
La Vegana Mandrosa




LASANYA VEGETAL QUE ET FARÀ QUEDAR BÉ

La vegana mandrosa deixa de ser-ho quan toca quedar bé amb els seus amics no vegans, i el seu truc és recórrer a allò que no falla mai: la cuina italiana. I és que a qui no li agrada una bona lasanya? Per cap d’any vaig cuinar aquest plat per tercera vegada, i per tercera vegada va ser tot un èxit. He de dir que està inspirada en la recepta original de l’Avantgarde Vegan, però modificada perquè sigui apta per a persones celíaques (al meu grup n’hi ha una), i amb ingredients més fàcils de trobar. 
 
Si voleu veure el vídeo del procés d’elaboració d’aquesta recepta, el trobareu al final de tot. 
 

RECEPTA

(10-12 racions)
 
Ingredients:
  • 1 albergínia
  • 1 carbassó
  • 2 safates de xampinyons (unes 30 unitats)
  • 2 branques d’api
  • 1 ceba
  • 2-3 grills d’all
  • 6 tomàquets (per triturar, equival a 2 pots si el comprem ja triturat)
  • 1-2 paquets de pasta per a lasanya (pot ser sense gluten)
  • beixamel vegetal (la meva era a base d’ametlla)
  • formatge vegetal (per fondre)
 
Espècies:
  • orenga
  • alfàbrega
  • sal
  • oli
  • vinagre mòdena 2 cll
  • pebre negre
 
 
Procediment
 
Primer de tot, comprovem si les nostres plaques de pasta requereixen una estona de remull o no (seguim les instruccions del paquet).
 
Comencem tallant a a daus l’albergínia i el carbassó, i reservem.
 
Després, a trossos més petits, tallem els xampinyons. Els posem en una paella amb un raig d’oli, a foc mig, perquè es vagi evaporant l’aigua. Anem remenant de tant en tant.
 
Mentre els xampinyons estan al foc tallem la ceba, l’all i els branquillons d’api a trossos petits. Els posem a sofregir amb oli i sal uns 3-4 minuts, en una olla mitjana/gran. Si els xampinyons ja han tret l’aigua, apaguem el foc de la paella, i els reservem.
 
A la mateixa olla on estem sofregint la ceba, l’all i l’api, hi aboquem l’albergínia i el carbassó, amb una culleradeta d’alfàbrega i una altra d’orenga. Tapem l’olla i ho deixem a foc mig 5 minuts. 
 
Mentrestant, triturem els tomàquets.
 
Passats els 5 minuts, afegim a l’olla els xampinyons i el tomàquet que acabem de triturar. També hi tirem dues cullerades de vinagre de Mòdena i una mica de pebre negre.
 
Tornem a tapar l’olla i ho deixem coure tot uns 15-20 minuts. Preescalfem el forn a 180ºC.
 
Ara toca la part divertida: muntar la lasanya. Cadascú ho fa a la seva manera, però jo vaig intercalar en aquest ordre: farciment, beixamel, formatge i pasta, fins que vaig cobrir les safates fins dalt. A sobre de tot, que hi quedi una capa de pasta que cobrirem amb bastanta beixamel i bastant formatge (a les capes del mig, posar-n’hi menys).
 
Un cop muntada, la posem al forn (a 180ºC) uns 35 minuts o fins que la pasta estigui cuita, i ja la podrem gaudir!





 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
La Vegana Mandrosa

Hola! Em faig dir "la vegana mandrosa", però les meves receptes són per a tothom: vegans, no vegans, mandrosos o no ;) Benvinguts!

Et vull animar a incorporar algunes de les meves creacions al teu dia a dia perquè mengis més plantes, que són sanes pel teu cos, cap, butxaca, i per aquest planeta meravellós on tenim la sort de viure <3

No sóc nutricionista (!), però fa 4 anys que m'alimento a base de plantes i he fet bastanta recerca sobre el tema. El meu metge em diu que segueixi fent el que estic fent, ha ha.

Què més? M'agrada el moniato! I les nabius! I l'hummus! Menjo més variat ara que quan era omnívora, la veritat. M'agrada debatre i compartir idees, i no et jutjaré pel simple fet que no siguis veggie, jo tampoc no ho era.

Salut i plantes :)

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Vi de nous 700ml
Vi de nous 700ml

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...