autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
Gaspatxo de síndria
De ben segur que heu tastat tot tipus de gaspatxo, el gaspatxo de síndria té un sabor molt suau i és un entrant molt refrescant per ara l'estiu.
Ingredients
(aprox. per 1 litre)
500 gr de tomàquet madur
500 gr de síndria (ja amb la pell treta)
1/4 de ceba tendra
1 gra d'all (opcional)
1 pebrot verd italià
1/2 culleradeta de sal.
Vinagre de vi blanc o de poma
2-4 cullerades d'oli d'oliva verge extra
Molla de pa (opcional)
Elaboració
Talla a rodalles la síndria i treu-li la pell i les llavors que pugui tenir.
Renta els tomàquets i el pebrot verd. Treu totes les llavors del pebrot i talla'l a rodalles gruixudes. Els tomàquets pots tallar-los a quarts traient la part central si està dura.
Pela el quart de ceba tendra retirant la part més externa.
Pela l'all en privat
Posa tots aquests ingredients en una batedora o robot i tritura-ho tot.
Un cop triturat passa per un colador fi o una mica més gruixut depenent de com t'agradi la textura en el gaspatxo.
Si vols donar-li una textura més densa és el moment d'afegir-hi la molla de pa (previament remullat) amb el gaspatxo.
Ara és el moment d'afegir-hi vinagre, oli i sal. Passa la batedora i rectifica de sal i vinagre segons el teu gust.
Deixar reposar i posar a la nevera per consumir-lo ben fresquet!