autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
Gaspatxo de meló
Recepta i imatge original: directoalpaladar.com
Ingredients (per a 2 persones)
-
375 gr de meló
-
1 gra d'all (molt petit)
-
1 cebeta
-
50 gr de pebrot verd italià
-
30 gr de cogombre
-
50 gr de pa de motlle (mitja llesca aprox)
-
10 gr d'oli d'oliva verge extra
-
30 ml de sal
-
Pebre blanc mòlt
Elaboració
Pelem el gra d'all i li retirem el cor perquè sigui més suau. Podem afegir mig gra i després afegir la resta segons el gust. L'equilibri de sabors és important en aquesta recepta.
Pelem la cebeta i la tallem a quarts.
Rentem el pebrot i el tallem a trossos grans.
Pelem el cogombre i li retirem les llavors.
Tallem el meló a trossos grans i el pa de motlle.
Afegim tots els ingredients a la batedora i salpebrem al gust. Ho triturem tot.
Afegim l'oli d'oliva i ho triturem tot a màxima potència fins que quedi la textura desitjada.
Podem acompanyar aquest gaspatxo de meló amb virutes de pernil picat i un rajolí d'oli per sobre. Pots acompanyar-lo si t'agrada més amb hortalisses tallades petites al damunt: cogombre, ceba, pebrot...)
Servir ben fred!