autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
EMPANADA DE XAMPINYONS AMB FORMATGE I CARBASSÓ
Imatge i recepta original: shoothecook.es
INGREDIENTS
-
1 massa (2 làmines) de pasta de full fresca o congelada
-
1 carbassó petit a rodanxes fines
-
1 ceba picada fina
-
2 ous (reserva una mica per pintar la massa)
-
200 gr de xampinyons tallas a làmines
-
1/4 tassa de vi blanc
-
50 gr de formatge ratllat (tipus Gruyère)
-
oli d'oliva
-
sal al gust
- Per decorar -
-
1 Cda. de sèsam i pipes de girasol
ELABORACIÓ:
Ofega la ceba en una paella amb una cullerada d'oli a foc mig uns 3 minuts. Abans que agafi color afegeix el carbassó i salteja-ho durant 10 minuts. Afegeix els ous batuts i el formatge ratllat, remena bé i cuina 2 minuts més. Salpebra al gust i reserva.
En una paella salteja els xampinyons amb una mica d'oli d'oliva i sal. Un cop s'hagin reduit una mica i agafin una mica de color afegeix el vi blanc. Deixa-ho cuinar a foc alt fins que s'hagi evaporat tot el vi. Retira del foc i reserva.
Preescalfa el forn a 200º.
Mentrestant talla la massa de la empanada en dues parts iguals. Si vols que sigui més gran utilitza dues làmines.
En una d'elles o a la part que anirà a dalt, marquem al centre uns talls d'uns 8-10 cm, que farà que l'empanada s'obri.
Repartaeix el sofregit de carbassó sbre la làmina inferior i col·loca els xampinyons al damunt. Cobreix l'empanada amb la làmina dels talls i uneix bé els cantons d'ambdues làmines amb l'ajut d'una forquilla pressionant bé les vores.
Pinta tota l'empanda amb l'ou batut que hem reservat prèviament i posa'hi sèsam i pipes de girasol al damunt.
Forneja a 180ºC fins que la massa quedi daurada (normalment estarà llesta en uns 30 minuts)
Bon profit!