La teva veu
Nadine Campos
Eco Agricultura MARJALA
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Associació Manou
Ton Rimbau
Oidà!
Horta de la Tuka
peix a casa
Laura Solans
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Receptes Express
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
Marina Miralles
BonaTerra
Albert «Cocina de»
Mel dels Erms
14 juny 2023 · 458
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




EMPANADA DE XAMPINYONS AMB FORMATGE I CARBASSÓ

Imatge i recepta original: shoothecook.es

INGREDIENTS

  • 1 massa (2 làmines) de pasta de full fresca o congelada
  • 1 carbassó petit a rodanxes fines
  • 1 ceba picada fina
  • 2 ous (reserva una mica per pintar la massa)
  • 200 gr de xampinyons tallas a làmines
  • 1/4 tassa de vi blanc
  • 50 gr de formatge ratllat (tipus Gruyère)
  • oli d'oliva
  • sal al gust
- Per decorar -
  • 1 Cda. de sèsam i pipes de girasol
 

ELABORACIÓ:

Ofega la ceba en una paella amb una cullerada d'oli a foc mig uns 3 minuts. Abans que agafi color afegeix el carbassó i salteja-ho durant 10 minuts. Afegeix els ous batuts i el formatge ratllat, remena bé i cuina 2 minuts més. Salpebra al gust i reserva.

En una paella salteja els xampinyons amb una mica d'oli d'oliva i sal. Un cop s'hagin reduit una mica i agafin una mica de color afegeix el vi blanc. Deixa-ho cuinar a foc alt fins que s'hagi evaporat tot el vi. Retira del foc i reserva.
 
Preescalfa el forn a 200º.

Mentrestant talla la massa de la empanada en dues parts iguals. Si vols que sigui més gran utilitza dues làmines.
En una d'elles o a la part que anirà a dalt, marquem al centre uns talls d'uns 8-10 cm, que farà que l'empanada s'obri.
 
Repartaeix el sofregit de carbassó sbre la làmina inferior i col·loca els xampinyons al damunt. Cobreix l'empanada amb la làmina dels talls i uneix bé els cantons d'ambdues làmines amb l'ajut d'una forquilla pressionant bé les vores.

Pinta tota l'empanda amb l'ou batut que hem reservat prèviament i posa'hi sèsam i pipes de girasol al damunt.

Forneja a 180ºC fins que la massa quedi daurada (normalment estarà llesta en uns 30 minuts)
 
Bon profit!
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Xai de ramat o d’engreix
Xai de ramat o d’engreix

Aniol SL: Xai Ecològic criat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al terme d'Olot. Segells CCPAE i Fet al Parc. El nostre ramat d'ovella ripollesa té una de les millors p...