La teva veu
Eco Agricultura MARJALA
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oleic9 by Ocean Amenities SLU
Cor del Montseny
mel el remei
Lleteria Les Feixes
Laura Solans
Or de Vall Major
Nadine Campos
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
12 febrer 2025 · 251
autor@
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Dues receptes amb xirivia!

Crema de xirivia i poma amb un toc de farigola

Aquesta crema suau i aromàtica combina la dolçor de la xirivia amb l’acidesa de la poma i el perfum de la farigola, creant un plat reconfortant ideal per als mesos de fred.
 

Ingredients (per a 4 persones):

  • 3 xirivies grans
  • 1 poma Golden o Granny Smith
  • 1 ceba
  • 1 patata mitjana
  • 750 ml de brou de verdures o aigua
  • 150 ml de nata líquida (opcional)
  • 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
  • 1 branqueta de farigola fresca
  • Sal i pebre al gust
  • Crostons de pa, julivert o encenalls de pernil (opcional, per decorar)


Preparació:

Pelem i tallem les xirivies, la poma, la ceba i la patata.  Ho tallem a daus petits per facilitar la cocció.
 
En una cassola amb un rajolí d’oli d’oliva, sofregim la ceba a foc mitjà fins que es torni transparent. Hi afegim les xirivies i la patata i remenem durant 5 minuts.
 
Incorporem el brou de verdures i la branqueta de farigola. Ho portem a ebullició, tapem la cassola i ho deixem coure a foc suau durant uns 20 minuts o fins que les verdures estiguin toves.
 
Afegim la poma tallada a daus i ho cuinem durant 5 minuts més. La poma ens aportarà un toc lleugerament àcid i equilibrarà la dolçor de la xirivia.
 
Retirem la branqueta de farigola i ho tritura-ho tot amb una batedora fins a obtenir una crema ben fina. Si vols una textura més cremosa, afegim la nata líquida i ho tornem a triturar.
 
Afegim sal i pebre al gust. Servim la crema amb crostons de pa, unes fulles de julivert o el que ens agradi amb un rajolí d’oli d’oliva per sobre.
 
Si volem donar-hi un toc de sabor més intens també hi podem afegir nous picades o formatge parmesà ratllat. 


 

Bastonets de xirivia al forn

Recepta d'Enara Parra
Racions: 2
Temps de preparació: 10 minuts
Temps de cocció: 30-40 minuts



Ingredients

  • 1 xirivia
  • 1 cullerada d’oli d’oliva
  • 1/4 de culleradeta de sal
  • 1/4 de culleradeta de pebre negre mòlt
  • 1/2 culleradeta de farigola o romaní sec
  • 1/2 culleradeta d’all en pols (es pot substituir per all fresc)

Procediment

Escalfa el forn a 200°C, amb calor a dalt i a baix.
 
Pela la xirivia i talla-la a bastonets d’uns 5-6 cm de llarg. Posa'ls en un bol.
 
Afegeix la sal, el pebre, la farigola o el romaní, l’all en pols i l’oli d’oliva. Barreja-ho bé amb les mans perquè els bastonets quedin ben impregnats.
 
Col·loca els bastonets en una safata de forn, ben separats entre ells i en una sola capa. Pots cobrir la safata amb paper de forn per evitar que s’enganxin.
 
Forneja durant 30-40 minuts, o fins que estiguin tendres i lleugerament daurats.
 
Consell: Acompanya’ls amb una salsa de iogurt o una maionesa vegana per donar-los un toc extra de sabor!
 
 
Bon profit! 😋


Recepta original: rootsandcook.com


 



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Vi de nous 700ml
Vi de nous 700ml

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...