autor@
                
                    
                    Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
                    
                 
                
                
                
             
            
            
	    
            Crema freda de llegums de primavera
            
               Una recepta nutritiva, refrescant i perfecta per aprofitar els llegums i les verdures fresques de la primavera
            
            
            
            
             
             
            
            
             	 
	Ingredients (per a 4 persones)
	- 
		300 g de cigrons cuits (o mongetes blanques)
- 
		1 carbassó mitjà
- 
		100 g de pèsols tendres
- 
		1 porro petit (només la part blanca)
- 
		500 ml de brou vegetal suau (o aigua mineral)
- 
		2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- 
		1/2 llimona (el suc)
- 
		Sal i pebre al gust
- 
		Fulles de menta fresca (opcional per decorar)
- 
		Germinats, llavors o fruits secs torrats (opcional per servir)
	 
	Preparació:
	Renta bé el carbassó i talla’l a daus petits. Pela el porro i lamina’l fi.
	 
	En una cassola, posa una cullerada d’oli d’oliva i salteja el porro a foc suau uns 5 minuts. Afegeix el carbassó i els pèsols, i cuina tot junt durant 4-5 minuts més, just fins que les verdures quedin tendres però encara verdes i vives.
	 
	Posa en el got de la batedora els cigrons cuits, les verdures saltades i el brou vegetal. Tritura fins a obtenir una crema ben fina.
	 
	Afegeix el suc de mitja llimona, una mica més d’oli d’oliva, sal i pebre al gust. Si la crema queda massa espessa, pots afegir-hi una mica més de brou o aigua freda.
	 
	Deixa reposar la crema a la nevera almenys 1 hora abans de servir-la ben fresca.
	 
	Aboca la crema als plats i decora amb unes fulles de menta, germinats o unes llavors torrades al gust.
	 
	 
	Aquesta crema es pot enriquir afegint-hi topping de formatge fresc esmicolat o unes gotes de iogurt natural.
	
	
	Bon profit i visca les cremes tot l'any!